"Latvijas Universitātes" komanda otrdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) viesos ar rezultātu 91:88 (21:21, 24:24, 20:22, 26:21) uzvarēja "Liepāju".

Liepājnieki pēc sekmīgā sezonas sākuma piedzīvojuši četrus zaudējumus pēc kārtas.

LU rindās ar 19 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dāvids Vīksne, kurš ar sekmīgu spēli ceturtajā ceturtdaļā aizveda rīdziniekus līdz uzvarai. Vēl 15 punktus guva Reinis Avotiņš, 13 punkti bija Norbertam Strautiņam, bet 12 punkti - Tomam Skujam.

Liepājas komandā ar 30 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām, diviem bloķētiem metieniem un septiņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem izcēlās Kārlis Šiliņš, 21 punkts un 11 bumbas zem groziem bija Ričardam Danielam Vanagam, 16 punktus guva un piecas bumbas pārtvēra Renārs Birkāns, kamēr 11 punktus sameta Ojārs Bērziņš.

Pirms šī mača abas komandas ar bilancēm četras uzvaras un pieci zaudējumi turnīra tabulā bija līdzās uzreiz aiz pirmā astoņnieka. LU ar piecām uzvarām desmit mačos saglabā devīto vietu, bet "Liepāja" ar četriem panākumiem atkāpusies uz 11.pozīciju.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!