Foto: F64

Zaudējumus Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien piedzīvoja Latvijas komandas "Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāls", kamēr pie pārliecinoša panākuma tika "Valmiera".


"Liepāja"/"Triobet" B apakšgrupas mačā izbraukumā ar 57:60 (16:10, 13:11, 18:14, 10:25) piekāpās Igaunijas komandai Valgas "Maks&Moorits", kuras galvenais treneris ir Sandis Buškevics, bet sastāvā iekļauti Raitis Grafs un Edgars Čunda.

Spēles noslēdzošo piecu minūšu laikā liepājnieki neguva nevienu punktu, izsējot piecu punktu pārsvaru.

Latvijas kluba rindās rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Toms Leiteris, kurš vienīgais vienībā gūtajos punktos sasniedza divciparu skaitli.

Tikmēr Grafs ar 20 gūtiem punktiem kļuva par visa mača rezultatīvāko spēlētāju, nospēlēto 29 minūšu laikā realizējot septiņus no astoņiem divpunktu metieniem un sešus no astoņiem soda metieniem. Vēl viņa kontā piecas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.

Čunda tam nospēlēto 23 minūšu laikā pievienoja septiņus gūtos punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus, kā arī sešas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē pirms pusotra mēneša liepājnieki savā laukumā sagrāva pretiniekus ar 96:66. Zīmīgi, ka toreiz Buškevics vēl strādāja "Liepāja"/"Triobet" komandas treneru korpusā.

Liepājnieki šosezon uzvarējuši divās no sešām spēlēm, kas pašlaik dod ceturto vietu grupā. Savukārt "Maks&Moorits" ar vienu uzvaru sešos piecos mačos atrodas pēdējā, sestajā vietā.

Vēl šajā grupā spēlē arī vēl viena Latvijas komanda "Jelgava", kas ar diviem panākumiem sešās cīņās atrodas piektajā vietā.

Tikmēr "Barons kvartāls" C grupas spēlē izbraukumā ar 68:71 (25:17, 13:18, 15:14, 15:22) zaudēja Rakveres "Tarvas" vienībai no Igaunijas, kurā spēlē latvieši Māris Ļaksa un Juris Umbraško.

Trīs punktu pārsvaru mājinieki nosargāja mača noslēdzošo 50 sekunžu laikā, bet pēdējo sekunžu tālmetienā neprecīzs bija Māris Gulbis.

"Barons kvartāls" labā 23 punktus guva Artūrs Brūniņš, 12 punktus iekrāja Salvis Mētra, bet Jēkabs Rozītis tika pie astoņiem punktiem un 15 atlēkušajām bumbām.

Umbraško nospēlēto 33 minūšu laikā guva 14 punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un četrus no 11 tālmetieniem, kā arī iekrāja septiņas atlēkušās bumbas. Savukārt Ļaksa nospēlēto 27 minūšu laikā guva sešus punktus, realizējot divus no astoņiem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet kļūdoties visos četros tālmetienos. Vēl latvieša kontā trīs bumbas zem groziem.

Šo komandu pirmā apļa mačā Rīgā mājinieki zaudēja ar 79:87.

C grupā pašlaik "Tarvas" ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ieņem otro vietu, bet divkārtējie Latvijas čempioni "Barons kvartāls" ar diviem panākumiem atrodas piektajā pozīcijā.

Visbeidzot, "Valmiera" D grupas cīņā ar 83:56 (16:12, 19:12, 24:11, 24:21) savā laukumā pārspēja Kauņas LSU/"Baltai" basketbolistus no Lietuvas.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 22 punktiem bija Jānis Bērziņš, bet pa 14 punktiem iekrāja Artjoms Butjankovs un Māris Ziediņš.

Iepriekšējo reizi abas komandas tikās tieši pirms mēneša, kad valmierieši izbraukumā bija pārāki ar 68:66.

D grupas kopvērtējumā "Valmiera" ar trim panākumiem sešos mačos ieņem trešo vietu, bet LSU/"Baltai" ir vienīgā komanda turnīrā, kas šosezon vēl nav tikusi pie uzvarām - tās kontā ir piecas neveiksmes un piektā vieta apakšgrupā.

Šosezon BBL cīnās 23 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās - trijās pa sešām komandām un vienā ar piecu komandu dalību. Latviju turnīrā pārstāv piecas komandas.

BBL regulārā čempionāta pirmajā posmā komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, labākajām četrām no katras grupas iekļūstot "TOP 16" turnīrā. Tajā 16 vienības tiks sadalītas četrās grupās, pa četrām komandām katrā.

Pēc "TOP 16" sacensībām, kas notiks divos apļos, sekos izslēgšanas spēles ar ceturtdaļfināliem, pusfināliem un finālu.

Savukārt pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies nākamā gada BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!