Lietuvas Basketbola federācija (LBF) sadarbībā ar Kauņas domi būvēs Lietuvas Basketbola pili, informē pilsētas mājas lapa.

Celtniecības darbi tiks uzsākti aprīļa beigās, kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm ēkas pamatos iemūrējot 23. aprīlī, atzīmējot Lietuvas basketbola 95. gadskārtu.

"Ideja par šo projektu radās 2012. gadā," Kauņas mājas lapā citēts LBF prezidents Arvīds Sabonis. "Lietuvas basketbols aizsākās Kauņā, to pirmais parādīja Darjus Stepons un pirmā oficiālā spēle notika šajā pilsētā 1922. gadā. Kauņā 1939. gadā notika trešais Eiropas basketbola čempionāts, un arī 37. Eiropas čempionāts. Šī pilsēta tiek dēvēta par Lietuvas basketbola galvaspilsētu, un ne bez iemesla."

"Ilgu gadu laikā Lietuvas basketbolisti ir sasnieguši ievērojamas uzvaras un iespaidīgus rezultātus, un mēs ceram, ka Basketbola pils kļūs par izklaides un jaunatnes izglītības centru," piebilst Sabonis.

Projektā paredzēts ka jaunajā Lietuvas Basketbola pilī būs basketbola muzejs, konferenču zāle, suvenīru veikals, kafejnīca ar āra terasi, kinoteātris, interaktīvās izklaides iespējas un Lietuvas Basketbola federācijas telpas.

"Ņemot vērā LBF vajadzības un citas intereses, šī ēka būs viena no modernākajām celtnēm Lietuvā," uzskata arhitekts Gintauts Natkevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!