Foto: DELFI.lt
Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) Izpildkomitejas sanāksmē otrdien nolemts pagarināt pašreizējā organizācijas prezidenta Arvīda Saboņa pilnvaru termiņu uz vēl vienu gadu, raksta portāls "delfi.lt".

Sabonis LKF prezidenta amatā ir otro termiņu pēc kārtas, taču viņš bija gatavs atkāpties no amata pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm. Taču četrgades nozīmīgākais sporta forums tika pārcelts uz 2021. gadu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ.

LKF nolēmusi, ka Sabonis varēs atkāpties pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm, pagarinot viņa pilnvaru termiņu.

"Mēs jautājām Arvīdam Sabonim par pilnvaru termiņa pagarināšanu un saņēmām pozitīvu atbildi," sacīja LKF ģenerālsekretārs Mindauks Špoks.

Šobrīd 55 gadu vecais Sabonis savas basketbolista karjeras lielāko daļu pavadīja Kauņas "Žalgiris" klubā un sešas reizes tika atzīts par gada labāko basketbolistu Eiropā. Viņš spēlējis arī Spānijā un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Portlendas "Trail Blazers", kurā pavadīja septiņas sezonas.

PSRS izlases sastāvā Sabonis izcīnīja zelta medaļu 1988.gada Seulas olimpiskajās spēlēs un kļuva par pasaules čempionu 1982.gadā, kā arī par Eiropas čempionu trīs gadus vēlāk.

Savukārt Lietuvas izlasē Sabonim lielākie panākumi bija divas bronzas medaļas olimpiskajās spēlēs 1992.gadā Barselonā un četrus gadus vēlāk Atlantā, kā arī sudraba medaļa 1995.gada Eiropas čempionātā.

Sabonis ir iekļauts Basketbola Slavas zālē, bet pērn viņš par mūža ieguldījumu Lietuvas basketbola attīstībā saņēma augstu Lietuvas valsts apbalvojumu "Globālā Lietuva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!