Foto: EPA/LETA
ULEB Eirolīgas vadība Londonas "O2" arēnai vēlas uzticēt rīkot 2013. gada Eirolīgas fināla jeb "Final Four" rīkošanu, vēsta britu mēdiji.

Londona ir sekmīgi uzņēmusi Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) prezentācijas un pārbaudes mačus, kas ļauj cerēt uz veiksmīgu Eirolīgas "Final Four" sarīkošanu. Eirolīgas izpilddirektors Hordi Bertomo ir apstiprinājis, ka sarunas par to ir iesāktas.

"Mēs gribētu to ("Final Four") aizvadīt Londonā. Mēs jau strādājam pie šā projekta," intervijā BBC saka Bartomo. "Mēs vēlētos palielināt basketbola popularitāti šeit, un Londonā ir neticami laba halle, "O2"."

Neskatoties uz to, ka britu komandas nav konkurētspējīgas Eiropas klubu basketbolā, Bartomo cer, ka ULEB Eirolīgas finālturnīrs izraisīs lielu interesi Londonā, jo to pierādīja NBA spēles.

Lielbritānija kā turnīra rīkotāja piedalīsies 2012. gada Olimpisko spēļu basketbola turnīrā, un Eirolīgas fināla uzņemšana gadu vēlāk turpinātu basketbola tēmu pilsētā un valstī.

"Londona un Lielbritānija basketbolam ir ļoti interesants tirgus," uzsver Eirolīgas izpilddirektors. "Mēs noteikti vēlamies palielināt mūsu popularitāti šeit."

Jau ziņojām, ka šogad ULEB Eirolīgas uzvarētāju godā sesto reizi nonāca Grieķijas "Panathinaikos", un "Final Four" turnīrs risinājās Barselonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!