Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par Latvijas Sieviešu basketola līgas (LSBL) janvāra labāko spēlētāju nosaukta SK "Cēsis" uzbrucēja Līna Lisnere, vēsta "basket.lv".

25 gadus vecā SK "Cēsis" uzbrucēja Līna Lisnere janvārī sešās spēlēs sakrājusi lielisku statistiku, vidēji katrā mačā laukumā pavadot 36 minūtes, gūstot 24,8 punktus, izcīnot 10,8 atlēkušās bumbas un izprovocējot sešas piezīmes.

Piecus gadus basketboliste pavadīja Amerikā, bet pagājušajā sezonā viņa spēlēja Itālijas otrajā līgā, Milānā. "Sapratu, ka profesionālas sportistes dzīve nav domāta man," saka Līna. "Nebija īsta gandarījuma, ilgojos pēc mājām, no kurām biju prom piecus gadus. Atradu labu darbu Latvijā un esmu priecīga, ka varēju atgriezties."

"Gribējās uzspēlēt prieka, azarta dēļ. Skatījos pēc komandas, kas trenējas vakaros un manas intereses saskanēja ar Cēsu komandas vajadzībām. Turklāt nav gluži tā, ka Cēsis man ir svešas. Tētis ir cēsnieks, tur joprojām dzīvo mani vecvecāki," par savām sporta gaitām Latvijas basketbolā stāsta Lisnere. "Kādu spēli darba dēļ gadās kavēt, bet visumā izdodas. Basketbols tača iemāca atbildību, arī organizēt savu laiku. To vajadzēja darīt, kad spēlēju jaunatnes līgā un jādara arī tagad."

SK "Cēsis" šī sezona ir neveiksmīga - tikai divas uzvaras un 16 zaudējumi, taču komanda cer iekļūt labāko sešu komandu skaitā, kas čempionātu turpinās "play-off" turnīrā.

"Darām, ko varam, doma par vismaz sesto vietu un līdzdalību play-off spēlēs vēl nav atmesta," saka Līna Lisnere. "Tam, ka esam cīnījušās tikai sešatā, ir arī pozitīvi aspekti – katra atsevišķi esam sasniegušas labu sportisko formu un esam labi saspēlējušās. Tagad nākušas klāt jaunas spēlētājas – ir drošāka sajūta, ja kāda sēž uz rezervistu soliņa. Cīnīsimies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!