Foto: LETA

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) vietā šajā sezonā basketbolistes sacentīsies Latvijas - Igaunijas apvienotajā čempionātā, informē Latvijas Basketbola savienība.

Sestdien Rīgā, Tallinā un Cēsīs notiks Latvijas – Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta pirmās piecas spēles. Pamatturnīrā 12 komandas – septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas - sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs "Final 4" turnīru. Četras labākās Latvijas vienības aprīlī izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunijā).

Latviju turnīrā pārstāvēs SK ”Cēsis”, ”TTT Rīga”, ”RTU/Merks”, ”Liepājas papīrs”, ”TTT juniores”, ”Latvijas Universitāte” un U16 izlase. Igauniju pārstāvēs piecas vienības – čempiones ”Eclex Tallinn”, vicečempiones ”Tallinn University”, bronzas medaļnieces ”Tartu University”, junioru izlases bāzes komanda ”Audentes” un jaunpienācējas ”AmEst Rapla”.

Latvijas – Igaunijas čempionāta priekšvakarā uz basket.lv jautājumiem atbildēja valstsvienības un TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips.
Ko Latvijas sieviešu basketbolam dos kopīgs čempionāts ar Igaunijas komandām?

Jaunus iespaidus, jaunas emocijas. Manuprāt, pa divām reizēm spēlēt ar kaimiņienēm būs interesantāk, nekā četras reizes cīnīties tikai savā starpā, tāpēc kopīga čempionāta izveide ir solītis uz augšu.

Cik konkurētspējīgas būs Igaunijas komandas?
Nenovērtēsim kaimiņienes par zemu! Pērn Baltijas līgas turnīrā Igaunijas čempionvienība Tallinas ECLEX savā laukumā veiksmīgi cīnījās ar spēcīgajām Baltkrievijas komandām, igaunietēm laiku pa laikam bijušas labas junioru izlases. Reālo spēku samēru parādīs pirmās spēles, bet vismaz izbraukuma spēles nebūs vieglas nekur un nevienam.

Nebūs vieglas arī TTT Rīga?
Esmu reālists – šosezon mūsu sastāvs kļuvis vēl jaunāks, tāpēc nav pamats uzskatīt mūs par izteiktām favorītēm. Protams, treniņus organizējam tā, lai sezonas laikā progresētu gan atsevišķas spēlētājas, gan visa komanda. Taču 90% mūsu komandas dalībnieču ir skolnieces, lielākā daļa mācās 12.klasē, un nav viegli apvienot mācības ar rīta treniņiem, kuros šosezon piedalās mazāk meiteņu, nekā iepriekš. No pieredzējušajām basketbolistēm ierindā palikusi tikai Ieva Krastiņa, kura izvēlējās šosezon vēl apvienot studijas un spēlēšanu mūsu komandā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!