Foto: DELFI.lt

Par latviešu centra spēlētāja Anžeja Pasečņika pārstāvētās Spānijas basketbola komandas galveno treneri kļuvis pieredzējušai spāņu speciālists Pedro Martiness, ziņo klubs.

Pašlaik 57 gadus vecais Martiness Grankanārijas vienību vadīs trešo reizi karjerā. Iepriekš viņš Kanāriju salu komandu vadīja no 2002. līdz 2005.gadam un no 2009. līdz 2014.gadam.

Martiness pirms diviem gadiem aizveda "Valencia Basket" komandu līdz triumfam Spānijas čempionātā. Tiesa, Valensijā viņš neturpināja darbu un tā paša gada rudenī kļuva par Vitorijas "Baskonia" galveno treneri, taču pēc nepilna mēneša viņš zaudēja darbu šajā vienībā.

Martiness trenera karjeras laikā kopš 1990.gada vadījis vairākas Spānijas komandas. 2005.gadā viņš Vitorijas vienību aizveda līdz uzvarai Spānijas Superkausā, bet 1990.gadā ar Badalonas "Joventut" uzvarēja Korāča kausā, kas bija Eiropā pēc spēka trešā līmeņa turnīrs.

Decembra sākumā "Herbalife" no galvenā trenera amata atbrīvoja Salvu Maldonado, kura pienākumus pārņēma viņa asistents Viktors Garsija, taču arī viņa vadībā Grankanārijas basketbolisti neuzlaboja savu sniegumu.

"Herbalife" ULEB Eirolīgā ar sešām uzvarām 25 spēlēs ieņem 14.pozīcijā, reāli nepretendējot uz vietu izslēgšanas turnīrā. Savukārt Spānijas čempionātā latvieša pārstāvētā komanda ar septiņiem panākumiem 22 cīņās ir 14.vietā 18 komandu konkurencē un neveiksmīgs sniegums sezonas nogalē tai apgrūtinātu vietas saglabāšanu ACB.

Pasečņiks šobrīd dziedē labās kājas potītes savainojumu. Viņš šosezon 22 Eirolīgas spēlēs vidēji guvis 7,2 punktus un izcīnījis 3,6 atlēkušās bumbas, bet Spānijas čempionātā latvietim 14 mačos caurmērā ir 6,1 punkts un 2,9 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!