Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pagājušās sezonas otrais spēcīgākais Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien papildinājis sastāvu ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Laksu, vēsta kluba mājaslapa internetā.

21 gadu vecais spēlētājs pagājušo sezonu pavadīja valsts čempionvienībā "VEF Rīga", ar kuru klubam bija spēkā esošs līgums arī uz gaidāmo sezonu. Tomēr jau ilgstoši tika pieļauts, ka Laksa "VEF Rīga" komandā nepaliks, tiesa, prognozējot, ka viņš karjeru turpinās kādā ārzemju komandā.

Laksa ar "Ventspils" komandu jau kopš pagājušās nedēļas trenējas kopā un ir arī aizvadījis divas pārbaudes spēles.

Vienošanās panākta uz trīs gadiem.

"VEF Juniors" rindās Laksa pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas čempionātā aizvadīja 25 spēles, vidēji laukumā pavadot 28 minūtes, gūstot 12 punktus un izcīnot četras atlēkušās bumbas.

Savukārt, pārstāvot "VEF Rīga", Baltijas Basketbola līgā (BBL) uzbrucējs aizvadīja 17 spēles, laukumā vidēji pavadot 11 minūtes, gūstot trīs punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas.

Tāpat viņš vairākas spēles aizvadīja Eiropas kausa un VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīros.

"Sākot komplektēt komandu, šajā pozīcijā vēlējāmies redzēt jaunu latviešu spēlētāju, bet tādu, kurš jau uzreiz būtu gatavs iekļauties komandā un spēlēt. Mūsu skatieni tika vērsti Laksas virzienā, un esam priecīgi, ka visbeidzot viņš tomēr ir nonācis mūsu komandā. Viņš ir fiziski spēcīgs spēlētājs, augstu motivēts un reāli gatavs spēlēt. Šobrīd treniņos strādā ar augstu atdevi, labi iekļāvies komandā un ceram, ka būs lielisks komandas biedrs un spēlētājs," citēts komandas galvenais treneris Gundars Vētra.

Jau vēstīts, ka pirmajās divās pārbaudes spēlē ventspilnieki pagājušajā nedēļā ar 69:91 izbraukumā pārliecinoši piekāpās Lietuvas komandai Klaipēdas "Neptunas", kurā spēlē Latvijas basketbolists Artūrs Brūniņš, un ar 64:78 zaudēja Maskavas apgabala vienībai "Triumf" no Krievijas, kas iegādājies īpašu licenci spēlēšanai BBL turnīrā.

Šajās spēlē Laksa guvis attiecīgi piecus un 13 punktus.

Drīzumā Klaipēdā un Sventājā "Ventspils" komandai paredzētas vēl četras pārbaudes spēles ar Ukrainas vienību Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT", kurā spēlē Latvijas basketbolists Rinalds Sirsniņš, Kijevas "Budiveļņik", kas ir Ukrainas čempioni, kā arī "Šiauliai" no Lietuvas un šīs valsts pagājušās sezonas vicečempioniem Viļņas "Lietuvos rytas".

Savu līdzjutēju priekšā ventspilnieki atgriezīsies septembra otrajā pusē.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļa klubs apstiprināja līguma parakstīšanu ar Melnkalnes aizsargu Božanu Bakiču, kurš pagājušajā sezonā arī "VEF Rīga" rindās kļuva par Latvijas čempionu.

"Ventspils" komandu nākamajā sezonā vadīs Vētra, bet viņa palīgs darbā būs līdzšinējais "Latvijas Universitātes" (LU) galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Savukārt komandas ģenerālmenedžera un valdes priekšsēdētāja amatā atgriezies Ralfs Pleinics.

Aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" basketbolisti ar 3-4 zaudēja "VEF Rīga" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!