Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta kārtējā spēlē Dalasas "Mavericks" nācās iztikt bez abiem saviem līderiem Kristapa Porziņģa un Lukas Dončiča, tomēr Teksasas komandai izdevās ar 114:102 (34:35, 27:15, 27:28, 26:24) pieveikt Minesotas "Timberwolves".

Tādējādi Dalasas komanda revanšējas "Timberwolves" par pirms divām dienām piedzīvoto zaudējumu. Uzvara ļāva "Mavericks" atgriezties NBA Rietumu konferences astotajā vietā, apsteidzot tieši "Timberwolves".

Porziņģis iepriekšējā mačā pret "Timberwolves" guva traumu un viņam nācās izlaist šo spēli. Savukārt Dončičs izlaida jau piekto spēli pēc kārtas. Paredzams, ka slovēnis varētu ierindā atgriezties ceturtdien, bet par Porziņģa iespējamo spēlēšanu "Mavericks" neko nemin.
"Mavericks" trešajā ceturtdaļā sasniedza pat 17 punktu pārsvaru, bet to visu "izsēja", ļaujot pretiniekiem pēdējā ceturtdaļā uz brīdi būt pat vadībā. Tomēr divu minūšu laikā veiktais izrāviens 10-0 ļāva dalasiešiem atgūt vadību, ko pēc tam bez lielām problēmām izdevās nosargāt līdz pat mača beigām.

Nespēlējot Porziņģim un Dončičam, "Mavericks" rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Džalens Bransons, 19 punkts guva Dorians Finnejs-Smits, bet 15 punktus – Dvaits Pauels. "Timberwolves" sastāvā tās lielākā zvaigzne Karls Entonijs Taunss guva 26 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, bet 22 punktus guva Maliks Bīslijs.

"Mavericks" tagad ceturtdien gaidāma spēle pret Milvoki "Bucks", bet tad sekos piecu spēļu izbraukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!