Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-20 basketbola izlases treneris Nikolajs Mazurs pēc komandas trešā zaudējuma Eiropas čempionāta finālturnīrā atzina, ka mačā ar Lietuvu pietrūka līdera, bet izredzes iekļūt labāko divpadsmitniekā vēl ir.

Kā ziņojām, Latvijas U20 vīriešu izlase Eiropas čempionātā Krētā trešajā spēlē piedzīvoja trešo zaudējumu, piekāpjoties Lietuvas komandai – 43:74 (10:18, 19:32, 33:46).

"Aizsardzībā turējāmies labi, neļāvām lietuviešiem izmantot viņu trumpjus un 30 minūtēs viņi mums iemeta tikai 46 punktus. Taču paši tobrīd bijām guvuši tikai 33 ar metienu preciztāti no spēles 13/52 jeb 25%," " Latvijas Basketboal savienības mājas lapā citēts Mazurs. "Metām garām no brīvām un nebrīvām pozīcijām, pēc improvizācijām un labas izspēles. Sākās ķēdes reakcija – katra jaunā neveiksme samazināja pārliecību un provocēja jaunas kļūdas."

"Visi cīnījās un centās, katrs pa druskai deva savu pienesumu, tomēr nepieteicās līderis, kurš varētu pavilkt aiz sevis visu komandu," saka Mazurs. "Šodien nespēlēja pamatsastāva saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kurš iepriekšējā mačā sastiepa potīti. Ceru, ka sestdien ar Ungārijas izlasi viņš varēs spēlēt. Spēlei ar ungāriem būs ļoti liela nozīme, un līdz tai mums ir laiks gan tikt skaidrībā par kļūdām, gan sagatavoties. Domāsim, kā to izdarīt vislabāk."

Ungārijas izlases uzvara pār Lielbritānijas vienību atjaunoja Latvijas komandas izredzes iekļūt grupas pirmajā trijniekā un čempionāta otrajā posmā cīnīties par 1.-12.vietu. Lai tās notiktu, Grieķijas izlasei piektdien jāpieveic Lielbritānija, Lietuvas U20 izlasei jāpārspēj gan pār ungāri, gan briti, bet Latvijai jāuzvar Ungārija vismaz ar sešu punktu starpību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!