Foto: kkbuducnost.me

Abi Latvijas basketbola izlases spēlētāji Mārtiņš Meiers un Žanis Peiners sestdien Adrijas līgas spēlēs ļāva izcelties komandasbiedriem, un viņu pārstāvētās Podgoricas "Budučnost VOLI" un Belgradas "Partizan NIS" komandas svinēja uzvaru.

Melnkalnes klubs "Budučnost VOLI" savā laukumā ar rezultātu 87:64 (26:18, 25:8, 18:21, 18:17) pārspēja Zagrebas "Cibona" vienību.

Meiers laukumā pavadīja deviņas minūtes un 32 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, iemeta četrus no sešiem divpunktu metieniem un abus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tiekot pie efektivitātes koeficienta astoņi.

"Budučnost" komandā rezultatīvākais bija Hasans Martins ar 16 punktiem, bet viesiem 17 punkti Filipam Bundovičam.

Tikmēr "Partizan NIS" izbraukumā ar rezultātu 72:57 (18:14, 27:16, 17:16, 10:11) pārspēja "Zadar".

Žanis Peiners sestdien uzvarētāju rindās 25 minūtēs un 38 sekundēs guva piecus punktus, realizēdams vienu no diviem divpunktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem, kā arī garām aizmezdams abus tālmetienus.

Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas un viena rezultatīva piespēle, pa divām pārķertām un zaudētām bumbām, divas personiskās piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi, kā arī dalīts otrs labākais +/- rādītājs mačā 12.

Rezultatīvākais "partizānu" rindās ar 14 punktiem bija Markuss Peidžs, bet mājiniekiem Braiona Alena kontā.

"Budučnost" ar piecām uzvarām sešās spēlēs ieņem pirmo vietu Adrijas līgā, bet "Partizan" ar četriem panākumiem pakāpies uz trešo vietu.

Pērn Adrijas līgā triumfēja Serbijas basketbola klubs Belgradas "Crvena zvezda mts", tādējādi nodrošinot vietu šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā. Belgradas komanda fināla izšķirošajā, piektajā, spēlē savā laukumā ar 97:54 sagrāva Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost VOLI", sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!