Foto: fiba.basketball
Latvijas izlases basketbolists Mārtiņa Meiers trešdien ULEB Eirokausa sestās kārtas spēlē guva četrus punktus, taču Podgoricas "Budučnost VOLI" savā laukumā atkal zaudēja mača galotnē.

D apakšgrupas spēlē Melnkalnes vienība "Budučnost VOLI" mājās vēl vienā līdzīgā spēlē ar rezultātu 81:82 (23:23, 23:28, 23:14, 12:17) piekāpās Malagas "Unicaja".

Ļoti līdzīgā spēlē, kurā nevienas no komandām pārsvars nepārsniedza sešus punktus, tomēr laimīgāki mača galotnē pēc Deona Tompsona divpunktu metiena bija Malagas basketbolisti.

Meiers laukumā pavadīja deviņas minūtes un 24 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, iemetot vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī abus soda metienus. Viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi kļūdījās, reizi tika nobloķēts, saņēma divas personiskās piezīmes un izprovocēja trīs pretiniekam, kā arī spēli noslēdza ar efektivitātes koeficientu trīs.

Melnkalnes kluba rindās 26 punktus guva un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, kā arī izprovocēja astoņus pretinieku pārkāpumus Džastins Kobss, sakrājot lietderības koeficientu 28. Skotam Bamfortam 18 punkti, bet pretiniekiem 17 punkti Aksela Tupana kontā.

"Budučnost VOLI" šosezon visās sešās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus, tādējādi ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā.

Citā ULEB Eirokausa spēlē Artūrs Žagars slimības dēļ palika ārpus pieteikuma, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Badalonas "Joventut" mājās ar 79:77 (16:24, 18:12, 25:28, 20:13) uzveica Francijas vienību "Nanterre 92".

"Joventut" ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem otro vietu C apakšgrupā.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā 14 punktus guva Rolands Freimanis, taču ar to nebija gana, lai Polijas komanda Vloclavekas "Anwil" svinētu uzvaru. "Anwil" B apakšgrupas ceturtajā spēlē viesos ar rezultātu 94:112 (33:26, 20:26, 23:29, 18:31) piekāpās Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" komandai.

Freimanis šajā spēlē laukumā pavadīja 31 minūti un 50 sekundes, kuru laikā grozā raidīja visus četrus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un visus trīs "sodiņus".

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus un tika pie 13 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvieša pārstāvētajā komandā pa 17 punktiem guva Čeiss Saimons un Kriss Douvs, bet uzvarētājiem 33 punktus iemeta Suleimans Braimohs.

"Anwil" ar vienu uzvaru četrās spēlēs ir priekšpēdējā starp astoņām B apakšgrupas komandām.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa apakšgrupu turnīra trešajā spēlē astoņus punktus guva Artis Ate, bet tas neglāba Klužas - Napokas "U-Banca Transilvania" komandu no zaudējuma.

Rumānijas vienība G apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 87:97 (19:25, 23:29, 25:23, 20:20) piekāpās Krievijas klubam Krasnojarskas "Jeņisej".

Ate nospēlēja 32 minūtes un četras sekundes, kuru laikā iemeta divus no četriem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, divas reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja 14 efektivitātes koeficienta punktus.

Viesiem 26 punktus guva Kerons Džonsons, bet uzvarētājiem 23 punkti bija Tomisalva Zubčiča kontā.

Klužas - Napokas komanda ar divām uzvarām trīs spēlēs atrodama otrajā vietā apakšgrupā.

Rumānijas klubs pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!