Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris un viņa pārstāvētā Permas "Parma" ceturtdien Čehijā izcīnīja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlē.

Izbraukuma spēlē Permas vienība ar rezultātu 82:63 (21:11, 22:19, 20:18, 19:15) pārspēja Čehijas "Opava".

Mejeris laukumā bija 24 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, realizējot divus no trijiem divu punktu metieniem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, kā arī beidza spēli ar +/- rādītāju +18 un efektivitātes koeficientu septiņi.

Permas komandā ar 15 gūtajiem punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm rezultatīvākais bija Džeremijs Hils, bet 12 punktus pievienoja Artjoms Zabeļins.

Mājinieku rindās rezultatīvākais bija Radovans Kurils, kurš guva 20 punktus.

C grupā ar trīs uzvarām četrās spēlēs līderpozīcijās ir "Parma" un Lisabonas "Benfica", bet Hertogenbosas "Heroes" četrās spēlēs ir izcīnījusi divas uzvaras. Grupas pēdējā vietā ir "Opava", kas līdz šim nav izcīnījusi nevienu uzvaru.

FIBA Eiropas kausā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc viena apļa turnīra otro posmu sasniegs katras grupas divas labākās komandas.

FIBA Eiropas kauss ir ceturtā līmeņa turnīrs Vecajā kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!