Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu spēka uzbrucēja Laura Meldere arī nākamajā sezonā pārstāves Itālijas basketbola klubu Venēcijas "Umana Reyer".

19 gadus vecā basketboliste Venēcijas kluba sistēmā ir kopš 2017./2018.gada sezonas, kad sacentās vēl junioru čempionātā un A2 sērijā.

Iepriekšējā sezonā viņa septiņās FIBA Eirolīgas spēlēs nepilnās astoņās minūtēs vidēji guva 1,1 punktu un izcīnīja 0,7 atlēkušās bumbas. Itālijas čempionātā viņai 13 mačos caurmērā septiņās minūtēs bija 2,6 punkti un 1,3 bumbas zem groziem.

"Esmu ļoti laimīga, ka varu turpināt spēlēt Venēcijas komandā. Man ir ļoti svarīgi spēlēt Itālijas un Eiropas mērogā nozīmīgā klubā. "Reyer" ir lieliska organizācija, un man nekad nekā nav trūcis. Mans mērķis vienmēr ir darīt visu pēc iespējas labāk. Turpināšu progresēt un dot savu artavu komandai," klubs citē Melderes teikto.

Pirms došanās uz Venēciju Meldere spēlēja Latvijā, pārstāvot "Cēsu", Latvijas U-16 izlases un "Rīga"/TTP-1 komandas.

Viņa pārstāvējusi Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos, kā arī spēlējusi U-17 un U-19 Pasaules kausa izcīņās. 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Meldere debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kur divos mačos spēlējusi vidēji 13 minūtes, guvusi 4,5 punktus un izcīnījusi 4,5 atlēkušās bumbas.

Itālijas čempionāta pārtraukšanas brīdī venēcietes turnīra tabulā ieņēma otro vietu, bet FIBA Eirolīgā "Umana Reyer" grupā ieņēma piekto vietu un tai sezona bija jāturpina FIBA Eirokausā.

Iepriekšējās divas sezonas Venēcijas komandā spēlēja viena no vadošajām latviešu basketbolistēm Anete Šteinberga. Šobrīd klubam ir līgumi ar divām ārzemniecēm – Melderi un lietuviešu centra spēlētāju Gintaru Petronīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!