Foto: FIBA
Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlases centra spēlētāja Laura Meldere pēc grupu turnīra spēlēm Pasaules kausā Bangkokā (Taizeme) ar efektivitātes koeficientu 71 ir otra vērtīgākā sacensību basketboliste, bet Latvijas izlase ar vidēji 17,3 atdotām rezultatīvām piespēlēm ir otra nesavtīgākā turnīra komanda.

Pēc trim grupu jeb kvalifikācijas turnīra spēlēm Latvijas komanda ieņem otro vietu rezultatīvajās piespēlēs, vidēji spēlē 17,3 reizes sagādājot komandas biedrenēm iespēju uzbrukt grozam netraucēti. Labāk veicies vien ASV, kam ir 19,3 piespēles.

Turklāt Latvija arī maz kļūdījusies, ar 48 kļūdām jeb vidēji 16 kļūdām spēlē sasniedzot piekto labāko rezultātu. Pirmajā vietā ar tikai 38 kļūdām trijās spēlēs vai vidēji 12,7 kļūdām mačā ir Latvijas trešdienas pretiniece astotdaļfinālā Mali.

Otro vietu ar Ungāriju Latvijas basketbolistes dala saņemtajās piezīmēs. Latvietes sakrājušas 65 personiskās piezīmes jeb vidēji 21,7 spēlē, bet pirmo vietu ar 66 piezīmēm ieņem Dienvidkoreja.

Augstā ceturtā vieta Latvijas valstsvienībai ir bloķētajos metienos, vidēji spēlē šādā veidā novēršot trīs pretinieču uzbrukumus. Labāk veicies vien ASV (5,7), Taizemes (3,7) un Spānijas (3,3) izlasēm.

Individuālajos rādītājos turnīra otra rezultatīvākā spēlētāja ir Laura Meldere, kura guvusi 57 jeb vidēji 19,0 punktus spēlē, piekāpjoties vien dienvidkorejietei Jihjunai Parkai, kura guvusi 62 jeb vidēji 20,7 punktus spēlē. 15. vietu ar 37 jeb vidēji 12,3 punktiem mačā dala Māra Mote.

Meldere arī ieņem piekto vietu metienos no spēles. Viņai precīzi bijuši 22 no 41 veiktā metiena jeb 53,7%. Līdere ar 63,3% (19/30) ir Vācijas izlases centra spēlētāja Luiza Geizelzēdere. Divpunktu metienos Meldere ar 58,3% (21/36) ir septītā precīzākā čempionāta spēlētāja.

Savukārt atlēkušo bumbu izcīnīšanā Latvijas centra spēlētāja ar 37 jeb vidēji mačā 12,3 bumbām dala otro vietu ar austrālieti Aleksandru Fauleri. Līdere beļģiete Bilija Maseja ir sakrājusi par desmit bumbām vairāk jeb vidēji 15,7 punktus spēlē.

Vadošo spēlētāju sarakstā Meldere ir arī metienu bloķēšanā, ar trim bloķētiem metieniem dalot astoto vietu.

Latvijas izlases vērtīgākā spēlētāja ir arī otra vērtīgākā visā turnīrā. Melderei trijās spēlēs efektivitātes koeficients ir 71, piekāpjoties tikai Masejai, kura sakrājusi 83 efektivitātes punktus. Tāpat Latvijas izlases centra spēlētāja dala pirmo vietu ar vēl četrām basketbolistēm sasniegto "double-double" ziņā – visām to sasniedzot divas reizes.

Uzreiz vairākas Latvijas basketbolistes ir rezultatīvo piespēļu dalītāju saraksta augšgalā. Dalītu trešo vietu ar 12 jeb vidēji spēlē četrām piespēlēm ieņem Paula Kļeščova, dalītā sestajā vietā ar desmit jeb vidēji 3,3 piespēlēm mačā ir Mote, Turpat netālu atrodas arī Nikola Ozola, kurai astoņas piespēles un dalīta 17. pozīcija, un Jete Katrīna Nulle, kura ar septiņām piespēlēm dala 21.vietu.

Visbeidzot Kļeščova kopā ar vēl trim konkurentēm dala pirmo vietu visvairāk saņemtajās personiskajās piezīmēs – pa 12 piezīmēm katrai.

Statistikas ailītēs jauni ieraksti tiks veikti jau trešdien, kad pulksten 8.00 Latvijas U-19 izlase astotdaļfinālā tiksies ar Mali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!