Foto: DELFI

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēle ar Turcijas dāmām vērtējama kā pretrunīga, kā arī komandas pašmērķis nav noteikti uzvarēt pārbaudes spēlēs, norāda izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Vēstīts, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Čehijas pilsētā Karlovi Vari notiekošajā pārbaudes spēļu turnīra otrajā mačā ar 54:57 (8:10, 10:14, 20:26, 16:7) piekāpās Turcijai.

"Pretrunīga spēle. No vienas puses parādījās mūsu problēmas uzbrukumu organizācijā un arī aizsardzībā. Īpaši pret amerikāņu centra spēlētāju, kura pārāk brīvi saimniekoja zem mūsu groza. No otras puses, pat ilgu laiku spēlējot bez potenciālajām līderēm, spējām dot cienīgu pretsparu komandai, kura būs viena no Eiropas čempionāta favorītēm. Piespiedām Turciju ilgi turēt laukumā visas zvaigznes un spēles beigās pat atdzīvinājām intrigu cīņā par uzvaru. Tas liecina par veselīgu komandas garu, ko centīsimies saglabāt līdz čempionātam," spēli raksturo Zvirgzdiņš.

"Spēles laika sadalījumu ietekmēja daudzi faktori. Mums nav pašmērķis noteikti uzvarēt pārbaudes spēlēs, izmantojot visus resursus. Anete pēc nesenās slimošanas strauji atguva formu un, ar pozitīvu emociju palīdzību veiksmīgi nospēlēja Rīgā, taču nebūtu prāta darbs viņu maksimāli noslogot visās pārbaudes spēlēs. Labākajā formā jābūt uz 11.jūniju. Guntu otrā puslaika sākumā piebremzēja kājas savainojums. Nepieciešamības gadījumā viņa droši vien būtu atgriezusies laukumā, taču šodien tādas vajadzības nebija," turpina Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris.

"Citām spēlētājām pavērās iespējas parādīt sevi, un prieks, ka daudzas to izmantoja. Tātad piepildās tas, uz ko liekam ielas cerības – plaisa varēšanā samazinās, katra spēlētāja jūt atbildību par komandu un var tai palīdzēt. Vienai izdodas labāk, citai sliktāk, bet krājas gan pieredze, gan informācija, kas noderēs, izraugoties divpadsmitnieku čempionātam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!