Foto: Gata Pabērza kolāža

Gada 35. nedēļa ir oficiāli "ierakstīta grāmatās" un savus burtus steidza sarindot arī sporta medijs MVP. Šoreiz ieturot tematiku nevainojamā sporta spēļu klasikas ietvarā: hokejs, futbols, basketbols un volejbols. Labs atspēriens 36. nedēļai, kas jau startējusi un solās būt vēl ražīgāka un daudzveidīgāka.

'Sanhosē vai Rīgas 'Dinamo'? Izvēle bija viegla...' Kārlis Čukste iepazīst hokeja biznesu

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēdējos sešus gadus hokeja aizsargs Kārlis Čukste pavadīja Ziemeļamerikā, aizcīnījās līdz līgumam ar Sanhosē "Sharks", tomēr šogad pieņēmis lēmumu atgriezties mājās – debitējot Latvijas izlasē, ar ko kopā izcīnīta Pekinas olimpiskā ceļazīme, un arī Rīgas "Dinamo". Kāpēc šāds krass pavērsiens?

Lasīt vairāk

'Negribēju aizbraukt, bet nācās...' Volejbola izlasei zudušais dēls krāj titulus svešumā

Foto: DELFI kolāža

"Mēs nebūtu braukuši prom no šejienes, bet nebija apstākļu. Sapratu, ka ar trim treniņiem nedēļā – tas nav sports..." Rīdzinieks Česlavs Sventickis ar saviem 207 cm šobrīd būtu augumā slaidākais Latvijas volejbola izlases vīrs, ja vien tajā spēlētu. Tā vietā viņš tagad kaldina Krievijas komandu uzvaras.

Lasīt vairāk

'Līderis ar piemēru.' Jāņa Blūma basketbola piedzīvojums 22 gadu garumā

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šī nedēļa Latvijas sportā iesākās ar paziņojumu: lēmumu oficiāli likt punktu spēlētāja karjerai darīja zināmu Latvijas basketbola izlases ilggadējais kapteinis Jānis Blūms. 2000. gada 15. februāri no 2021. gada 30. augusta šķir teju 22 gadi: 7899 dienas, kas pavadītas profesionālajā basketbolā, 189 522 stundas, netaupot spēkus, 682 387 200 sekunžu, tiecoties kļūt arvien labākam... Karjera, kas pelnījusi atskatu, un šajā gadījumā – dodot vārdu dažiem no nozīmīgākajiem Jāņa ceļabiedriem šajā piedzīvojumā.

Lasīt vairāk

Blūma atvadas no lielā basketbola bija iemesls arī materiālam, ar ko iesākām pagājušo nedēļu, proti – Raimonds Rudzāts pavēroja reakcijas, kādas Latvijā izsauca basketbola izlases kapteiņa lēmums, un paanalizēja plašāk – uzskaitot citu mūsu sporta izcilnieku (Žoltoks, Balderis, Kambala...) dažbrīd pat kuriozās pavadīšanas epizodes un mēģinot skaidrot, kāpēc mums tā (ne)sanāk. Savukārt jaunās nedēļas ievadam vizuāli pārskatāmākā formātā saskaitījām tagad jau pasaules rekordista Krištianu Ronaldu un citu futbola izcilnieku gūtos vārtus nacionālo izlašu savstarpējos mačos.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ mēģināsim noskaidrot, kā lai atrod elektrības slēdzi kādā spicākajām no Latvijas sporta būvēm, paurķēsimies pāris neglītos tematos, kas saistās ar Tokijas olimpisko pēcgaršu, pavadīsim pelnītā atpūtā kādu solīdu veterānu, kas šovasar bija pelnījis kļūt par Tokijas olimpieti, tomēr par tādu nekļuva, aprunāsimies ar daudzsološo Latvijas hokeja izlases un Toronto "Maple Leafs" kluba sistēmas aizsargu Kristiānu Rubīnu, nodosim jūsu vērtēšanai trešo "MVPersonība" video interviju ar kādu ļoti daudzas un dažādas lielā sporta aizkulises pieredzējušu latvieti, kā arī izstāstīsim kādu iedvesmojošu cilvēkstāstu no pasaules sporta vēstures.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!