Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība ceturtdien kārtējās sarunās ar NBA Spēlētāju asociāciju (NBA PA) piedāvāja saīsināt sezonu no 82 līdz 72 spēlēm, vēsta ESPN.

Tāpat līgas vadība piedāvājusi ienākumu sadali ar NBA spēlētājiem dalīt uz pusēm un NBA PA būtu gatava piekrist šādam ienākumu sadalījumam, ja līga piekristu piekāpties pāris jautājumos par nodokļu sadali. Kā ziņots, viens iepriekšējiem kolektīvā darba līguma piedāvājumiem paredzēja 57% peļņas novirzīšanu basketbolistiem. Ja pēdējais piedāvājums tiktu apstiprināts, tad sezona sāktos 15.decembrī.

„Mēs neceram, ka NBA PA būs apmierināti ar šī piedāvājuma visiem punktiem,” teica NBA komisārs Deivids Sterns. ”Es pat domāju, ka ļoti daudzām komandām neapmierina neviens no piedāvātā kolektīvā līguma nosacījuma punktiem.”

„Es nemēģināšu paredzēt, ko Spēlētāju asociācija darīs turpmāk. Ceru, ka pēc nākamās nedēļas notikumiem mēs varēsim 15.decembrī sākt 72 spēļu sezonu,” viņš turpināja.

„Tas nav pats labākais piedāvājums,” izteicās NBA PA direktors Bilijs Hanters. „Taču mans pienākums ir to parādīt mūsu asociācijas pārstāvjiem.”

Arī NBA PA prezidents Dereks Fišers uzsvēra, ka NBA piedāvājums pagaidām vēl nav pieņemams.

„Mēs vēlētos turpināt sarunas un mēģināt atrast kopsaucēju visos jautājumos, tomēr šobrīd tas vēl nav iespējams," uzsvēra Fišers.

Jau vēstījām, ka Sterns lokautu izziņoja 1.jūlijā, jo nebija noslēgts jauns kolektīvais darba līgums. Oktobra sākumā NBA oficiāli atcēla jaunās sezonas pirmās nedēļas, bet pagājušajā nedēļā Sterns draudēja atcelt spēles līdz pat Ziemassvētkiem, ja nebūs panākts ievērojams progress pārrunās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!