Foto: LETA

Basketboliste Sabīne Niedola nevarēs palīdzēt Latvijas sieviešu izlasei Eiropas čempionātā, apstiprinājusi Latvijas Basketbola savienības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Niedola pārbaudes mačā ar Baltkrieviju guvusi smagu ceļgala traumu un nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Kā ziņots, sieviešu izlase pirmajā pārbaudes spēlē sestdien cieta neveiksmi pret Baltkrieviju ar 47:63. Niedola mačā guva divus punktus, bet rezultatīvākā valstsvienības sastāvā ar 11 gūtajiem punktiem bija Kristīne Kārkliņa.

Turpinājumā nedēļas nogalē 18. un 19.maijā Latvijas izlase Cēsīs aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Nīderlandi - pirmo no spēlēm tiešraidē translēs arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Savukārt 25.maijā "Arēnā Rīga" latvietes aizvadīs maču ar Lietuvu, bet maija beigās un jūnija sākumā komanda piedalīsies pārbaudes turnīros Zviedrijā un Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevarēs palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!