Foto: Mango
Tuvojoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju pāreju perioda beigām, atkal pastiprinājušās runas par Goldensteitas "Warriors" latviešu centra Andra Biedriņa aizmainīšanu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

NBA spēlētāju pārejas beigsies 24.februārī. Ierasti pēdējā nedēļa pirms šī perioda ir aktīvas runas par dažādām iespējamām pārejām, un arī šoreiz kā viens no potenciālajiem maiņu darījumā iesaistītajiem ir Biedriņš.

Šoreiz par Biedriņu interesi izrāda viena no Rietumu konferences spēcīgākajām komandām Oklahomas "Thunder", kas pretī varētu dot Morisu Petersonu vai Nenadu Krstiču, kuriem vasarā beidzas līgumi. Tiesa, kā norāda Ziemeļamerikas speciālisti, viens no lielākajiem Biedriņa aizmainīšanas šķēršļiem ir viņa lielā alga un neizteiksmīgais sniegums pēc iespaidīgā līguma parakstīšanas. Nākamo trīs sezonu laikā latviešu centra alga ir 27 miljoni ASV dolāru.

Bez Biedriņa kā potenciālie "Thunder" pastiprinājumi tiek minēti Andersons Varehajo no Klīvlendas "Cavaliers" un Samjuels Dalemberts no Sakramento "Kings".Par Biedriņa iesējamo pāriešanu mēļo jau vairākas sezonas.

Iepriekšējo divu sezonu laikā, tuvojoties pārejas laika beigām, tika runāts par Biedriņa iespējamo aizmainīšanu – toreiz tika izskatīts variants par Fīniksas "Suns" komandu. Pagājušajā vasarā par Biedriņu interesējās Denveras "Nuggets", tomēr Biedriņš saglabāja vietu "Warriors" komandā, kurā savulaik sāka NBA karjeru.

2008.gada vasarā latviešu centrs ar "Warriors" noslēdza sešu gadu līgumu par kopējo summu 65 miljoni ASV dolāru, bet kluba vadība jau vairākkārt ir apšaubījusi šī darījuma lietderīgumu. Pretēji gaidītajam, Biedriņa sniegumā ir vērojams ievērojams kritums, viņš reizēm pat netika iekļauts "Warriors" sākumsastāvā, statistikas rādītāji arī piedzīvojuši kritumu un samazinājās arī viņa spēles laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!