Foto: EPA/LETA
Labākais vācu basketbolists Dirks Novickis pirmdien oficiāli pagarināja līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks".

Oficiāli līguma nosacījumi netiek izpausti, taču Ziemeļamerikas masu mediji ziņo, ka četru gadu laikā Novickis saņems vairāk nekā 80 miljonus ASV dolāru. Tāpat līgumā ietverts punkts, ka Novicki nedrīkst aizmainīt uz kādu citu komandu.

32 gadus vecais basketbolists pēc pagājušās sezonas pirmo reizi karjeras laikā kļuva par neierobežoti brīvo aģentu, taču viņš pat nedomāja doties uz kādu citu komandu.

Visas NBA aizvadītās 12 sezonas Novickis ir spēlējis tieši Dalasas komandā, šajā laikā regulārajā čempionātā vidēji spēlē gūstot 22,9 punktus, izcīnot 8,5 atlēkušās bumbas un izdarot 2,7 rezultatīvas piespēles. "Play off" turnīra spēlēs viņš vidēji guvis 25,5 punktus, izcīnījis 11 atlēkušās bumbas un izdarījis 2,3 rezultatīvas piespēles.

Novickis ar 21 111 gūto punktu ir "Mavericks" visu laiku rezultatīvākais basketbolists, bet NBA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņš šobrīd ieņem 27.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!