"Ogre" ceturtdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē izbraukumā piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuras rindās spēlē latvieši Mārtiņš Meiers un Zigmārs Raimo.

Tallinas vienība uzvarēja ar 99:68 (24:20, 26:17, 26:15, 23:16).

Uzvarētāju rindās nespēlējot Meieram, Raimo 21 minūtē un 29 sekundēs laukumā punktus neguva, taču izcīnīja četras atlēkušās bumbas un sakrāja trīs rezultatīvas piespēles.

Mājiniekiem pa 20 punktiem guva Hugo Toms un Alteriks Gilberts, kura kontā arī sešas rezultatīvas piespēles, bet 18 punktus sakrāja Oleksandrs Kovļars.

Ogrēniešiem pa 16 punktiem guva Rihards Zēbergs un Kārlis Apsītis, bet Kristaps Dārgais astoņiem punktiem pievienoja 15 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Ogrēnieši ar izcīnītām 14 uzvarām un 12 neveiksmēm turnīra tabulā dala septīto pozīciju, kamēr Tallinas vienība ar bilanci 17-4 ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no līdervienības Slobožanskas "Prometey".

Latvijas vienība pēdējās sešās spēlēs bija tikusi pie trim uzvarām, pēdējā aizvadītajā mačā ar 99:68 pārspējot liepājniekus. Savukārt "Kalev"/"Cramo" februāra sākumā, zaudējot "Prometey" ar 79:83, pārtrūka astoņu panākumu sērija, taču uzvara pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ar 96:56 ļāva atgriezties uz uzvaru takas.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šosezon pie panākuma tika tallinieši, izcīnot uzvaru ar 100:78.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!