Foto: DELFI.ee

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē "Ogre" viesos ar 89:77 (26:19, 21:27, 19:15, 23:16) pieveica Tallinas "TalTech/Optibet" vienību, sperot pirmo soli tuvāk finālturnīram.

Sērijā līdz divām uzvarām otrā spēle 2. aprīlī risināsies Ogrē. Ja sērijā būs nepieciešama trešā spēle, tā 5. aprīlī notiks Tallinā.

Iniciatīva spēlē Tallinā piederēja Latvijas klubam, tomēr "TalTech/ Optibet" pēc katra ogrēniešu nelielā izrāviena allaž spēja izlīdzināt cīņas gaitu. Pusotru minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām "TalTech/Optibet" komanda panāca 61:61, bet "Ogres" kapteinis Rinalds Sirsniņš ar diviem soda metieniem un pēdējo sekunžu tālmetienu panāca 66:61. Lai gan pēdējās ceturtdaļas sākumā "Ogres" pārsvars sadila līdz "+3", turpinājumā Latvijas komanda panāca 13 punktu pārsvaru un vairs vadības grožus neizlaida no rokām.

Sirsniņš mačā guva 22 punktus, bet Kristaps Dārgais izcēlās ar 16 punktiem 13 atlēkušām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Vēl 13 punktus uzvarētājiem guva lietuviešu centrs Mats Juciks. "TalTech/Optibet" labā 18 punktus guva Brendons Čaildress, bet 15 punkti Indrekam Kajupankam.

Ziņots, ka LIBL ceturtdaļfinālu ar uzvaru otrdien sāka "VEF Rīga", kas ar 91:57 sagrāva "Tartu Ulikool Maks&Moorits" komandu. Vēl vienā ceturtdaļfināla pārī Igaunijas klubu duelī "Parnu Sadam" negaidīti ar 67:60 uzvarēja Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadīto "Kalev/Cramo", kurā spēlē Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols.

Ceturtajā pārī par vietu uz "Final Four", kas nākamās nedēļas nogalē notiks Rīgā, cīnīsies "Ventspils" un "Viimsi/Sportland". Šī pāra pirmā spēle notiks rīt, 31. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!