Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Ogre" sestdien "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē savā laukumā izcīnīja pirmo uzvaru šosezon.

"Ogre" mājinieku lomā ar rezultātu 85:71 (26:19, 24:19, 25:18, 10:15) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU), neļaujot pretiniekiem tikt pie otrā panākuma divās aizvadītās spēlēs.

Uzvarētāju rindās ar 17 gūtajiem punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Apsītis, bet Kristaps Dārgais, gūstot 13 punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas, tika pie "double-double", kam pievienoja arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Viesu komandā 16 punktus guva Gustavs Kampuss, Toms Skuja pievienoja 14 punktus, kamēr 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Dāvids Vīksne.

Sezonu "Ogre" sāka ar 56:109 zaudējumu Rīgā bāzētajam Ukrainas klubam Slobožanskas "Prometey", bet LU mājinieku lomā ar 89:84 guva panākumu pār turnīra jaunpienācēju no Igaunijas "Keila".

Citā spēlē sestdien Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo Tallinas "Kalev"/"Cramo" izbraukumā ar rezultātu 78:68 (28:16, 17:19, 21:12, 12:21) uzvarēja citu Tallinas vienību "Kalev"/"Audentes".

Meiers, gūstot 11 punktus un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, bija trešais rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" vienībā, bet Raimo izcēlās ar diviem punktiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Pamatturnīrā 16 komandas izspēlē divu apļu turnīru. Astoņas labākās pavasarī iekļūs ceturtdaļfinālā. Čempioni tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā aprīlī.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", ""Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda "Prometej". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Ronalda Zaķa pārstāvēto Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja Andra Mistera pārstāvētā "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!