Foto: BK Liepāja

"Ogre" otrdien savā laukumā svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā, sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-1. "Ogre" savā laukumā uzvarēja "Liepāju" ar 94:79 (23:18, 27:20, 28:21, 16:20).

Mājiniekiem pa 16 punktiem guva Mats Juciks un Kārlis Apsītis, sakrājot attiecīgi sešas un piecas atlēkušās bumbas. 15 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Kristaps Dārgais, bet 14 punktus guva Kristaps Mediss.

Liepājnieku rindās ar 30 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kristaps Ķilps, bet 12 punktus guva Klāvs Dubults.

Līdzīgā cīņā pirmās ceturtdaļas beigās ar astoņiem pēc kārtas gūtiem punktiem mājinieki pārņēma vadību - 20:14 pēc Kārļa Apsīša divpunktu metiena, bet puslaika beigās pēc Apsīša divpunktnieka pirmoreiz pārsniedza 10 punktu pārsvaru - 50:38.

Otrajā puslaikā mājinieki turpināja palielināt pārsvaru, 27.minūtē pēc Andra Mistera diviem gūtiem punktiem panākot 76:48 pārsvaru, bet pēc tam ļaujot viesiem samazināt ogrēniešu pārsvaru.

Pirmajā mačā uzvaru savā laukumā ar 89:81 svinēja ogrēnieši, bet liepājnieki revanšējās savā laukumā - 83:72.

Ceturtdaļfināla sērijai noritot līdz vienas komandas trim uzvarām, nākamā spēle tiks aizvadīta 19.aprīlī Liepājā.

Ogrēnieši Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) pamatturnīrā iekrāja bilanci 17-13, ierindojās septītajā vietā un izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās "Prometey".

Savukārt "Liepāja" ar 11 uzvarām un 19 neveiksmēm ieņēma 11.vietu, neiekļūstot "play-off".

Abu vienību pirmajā tikšanās reizē šosezon pie pārliecinošas uzvaras ar 86:62 tika "Ogre", bet otrajā mačā ar 75:61 pārāki bija liepājnieki. "Ogre" un "Liepāja" spēkojās arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā, kur divu maču summā panākumu svinēja "Liepājas" basketbolisti.

Otrā ceturtdaļfinālā "Rīgas Zeļļi" sērijā ar 2-1 ir vadībā cīņā ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskolas" vienību.

"VEF Rīga" un "Ventspils" jau ir nodrošinājušas vietu pusfinālā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!