Foto: ULEB Euroleague

Grieķijas basketbola klubs Atēnu "Panathinaikos" un Spānijas basketbola grands "Real Madrid" piektdien sasniedza Berlīnē notiekošā ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīra finālu.

Atēnu vienība pusfināla spēlē ar rezultātu 73:57 (22:13, 16:23, 18:14, 17:7) uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

"Panathinaikos" komandā ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Matiass Lesors, 14 punktus guva Kendriks Nans, bet 13 punkti bija Džerianam Grāntam. "Fenerbahce" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Naidžels Heiss-Deiviss, pa desmit punktiem guva Marko Guduričs un Neitans Sestina, bet pieci punkti, deviņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles bija Nikam Kalatesam.

Spēles sākums aizkavējās par apmēram pusstundu, jo abu komandu karstasinīgie līdzjutēji radīja nekārtības pie "Uber Arena", daudziem no viņiem arēnā iekļūstot bez biļetēm.

Otrajā pusfinālā madridieši ar rezultātu 87:76 (28:10, 28:27, 15:21, 16:18) pārspēja Pirejas "Olympiacos" vienību, kurai neizdevās revanšēties par zaudējumu pērnā gada finālā.

Uzvarētājiem Džanans Musa guva 20 punktus, Mario Hezonja iemeta 12 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, Vensānam Puarjē un Geršonam Jabuselem bija pa 11 punktiem, bet Fakundo Kampaco atzīmējās ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Pretiniekiem 23 punktus un desmit atlēkušās bumbas iekrāja Aleks Pīterss, 17 punktus guva Šakils Makisiks, bet 15 punkti bija Naidželam Viljamam-Gosam.

"Real" finālā spēlēs 21. reizi un mēģinās izcīnīt 12. titulu, bet "Panathinaikos" - astoto ar mērķi izcīnīt septīto trofeju. Savā starpā par titulu komandas spēkosies pirmo reizi.

Svētdien fināls sāksies plkst.20, bet bronzas medaļu mačs - plkst.17.

Šosezon Atēnu "Panathinaikos" un Stambulas "Fenerbahce" dueļos Eirolīgā Turcijā mājinieki uzvarēja ar 83:69, bet Grieķijā Atēnu klubs revanšējās ar 74:63. Turnīra tabulā "Panathinaikos" ar 23 uzvarām 34 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "Fenerbahce" ar bilanci 20-14 bija sestā.

Ceturtdaļfinālā līdz trim uzvarām Atēnu klubs ar 3-2 pieveica Telavivas "Maccabi", bet "Fenerbahce" ar 3-2 - "Monaco".

"Olympiacos" un Madrides "Real" cīņās šosezon ar 77:71 un 90:85 uzvarēja "Real", turnīra tabulā ar 27 uzvarām izcīnot pirmo vietu. "Olympiacos" ar bilanci 22-12 ieņēma piekto vietu.

Ceturtdaļfinālā "Olympiacos" ar 3-2 pieveica "Barcelona", bet "Real" ar 3-0 pieveica citu Spānijas vienību Vitorijas "Baskonia".

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējām nodrošinot vietu "play-in" spēlēs.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!