Foto: Publicitātes foto
Latvijas basketbola līgas (LBL) komanda “Valmiera" oficiāli panākusi vienošanos ar 43 gadus veco horvātu speciālistu Zoranu Kalpiču, portālu “Delfi” informēja komandas pārstāvji.

Treneris jau ir ieradies Latvijā un šodien sāks vadīt pirmos komandas treniņus. Vienošanās ar treneri ir panākta līdz sezonas beigām.

Kalpičs savas basketbola gaitas Horvātijā ir sācis kā spēlētājs, spēlējis vairākās jauniešu izlasēs, kā arī vīriešu valstsvienībā. Vēlāk 2002.gadā, pēc spēlētāja karjeras beigām, pievērsies trenera profesijai, sākot trenēt jauniešus. Kā spēlētājs trenējies pie Eiropas labākajiem treneriem – Dušana Ivkoviča, Svetislava Pešiča, Nevena Spahijas, Krešimira Čošiča, Vladimira Duroviča un citiem. Tieši šiem treneriem bijusi liela ietekme uz Kalpiča basketbola filozofiju.

Pagājušo sezonu Kalpičs uzsāka kā Ukrainas komandas Južnijas "Himik" galvenais treneris, savukārt, sezonas otro pusi aizvadīja, vadot vietējo horvātu klubu "Brod-Svjetlost". Tāpat Kalpičs iepriekš strādājis Ukrainas klubā "Doņeck" kā asistents šī brīža "VEF Rīga" galvenajam trenerim Ramūnam Butautam.

Treneris Kalpičs runā angļu, itāļu, krievu, poļu un slovēņu valodās. Pats treneris saka, ka viņš tic tikai un vienīgi smagam darbam un disciplīnai un tādām savstarpējām attiecībām komandā, kur visi darbojas kā viens.

"Laba iekšējā komandas "ķīmija" ir pamats labiem panākumiem un rezultātiem", uzskata Kalpičs.

Kā trešdien vēstīja Igaunijas mediji, uz “Valmieras” galvenā trenera amatu kandidēja arī igauņu speciālists Indreks Visnapū.

Kā ziņots, "Valmiera" otrdien pēc abpusējas vienošanās no galvenā trenera amata atlaida Ainaru Zvirgzdiņu.

Šāds lēmums tika pieņemts, balstoties uz pēdējiem "Valmieras" komandas zaudējumiem janvārī pret biznesa augstskolu "Turība", "Latvijas Universitāti", "Jelgavu" un "Liepājas Lauvām".

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā "Valmiera" ar 11 panākumiem 18 mačos pašlaik atrodas trešajā vietā. Savukārt Baltijas Basketbola līgas (BBL) Izaicinājuma kausa turnīrā valmierieši iekļuvuši ceturtdaļfinālā, kur spēkosies ar Lietuvas klubu Palangas "Naglis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!