Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc divu gadu pauzes karjeru nolēmis atsākt Uģis Viļums, kurš nākamajā sezonā plāno spēlēt Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandā "Jūrmala/Fēnikss".

Pagaidām gan viņš līgumu vēl nav oficiāli noslēdzis. Tas varētu tikt paveikts pēc pirmajām divām treniņu nedēļām.

"Nākamajā pirmdienā komandai sāksies treniņi, kas būs četras reizes nedēļā. Domāju, ka varēšu to apvienot," sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja kādreizējais Latvijas čempions. "Pats biju domājis atsākt darboties, bet sapratu, ka trenera karjerā vēl negribu mesties."

Viļums izteicās, ka līgumu viņam piedāvājusi arī "Jelgavas" komanda, bet tajā viņam būtu bijis daudz grūtāk apmeklēt treniņus."

"Uzspēlēju Latvijas Olimpiādē un sapratu, ka tizls vēl neesmu. Galvenais ir atgūt fizisko kondīciju," teica Viļums. "Pagājušajā gadā līmenis Latvijas čempionātā, izņemot divas komandas, bija katastrofāls. Tāpēc man liekas, ka vēl varu tajā spēlēt."

Kopumā Viļums pozitīvi novērtēja LBL pirmās divīzijas izplešanos - nākamajā sezonā tajā spēlēs arī "Jēkabpils" un "Barons" komandas.

"Līgas līmenis var augt tikai tad, ja komandas ņems spēcīgākus spēlētājus. Vienīgi cerams, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) tad atkal nesāks čakarēt komandas," sprieda Viļums. "Labi, ka parādās "Jēkabpils", atgriežas "Barons". Nākamajā sezonā cīņa starp sešām komandām par trešo vietu būs iespaidīga."

Kā ziņots, Viļums karjeru noslēdza 2010.gada vasarā, kļūstot par Basketbola attīstības aģentūras "Rīga" vadītāju. Savukārt vēlāk viņš pievērsās privātajam biznesam.

Spēlētāja karjeras laikā 33 gadu vecais Viļums četras reizes kļuva par Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu. Viņš ir spēlējis "Policijas BK", Jēkabpils RBS/"Skals", "Liepājas Līvu alus", "ASK Rīga", "Ventspils", "Barons"/LMT un "Liepājas lauvas" komandās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!