Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Žanis Peiners piektdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas 14.kārtas spēlē, neglābdams Turcijas klubu Stambulas "Dariššafaka Doguš" no zaudējuma.

Turcijas vienība viesos ar rezultātu 84:85 (18:30, 25:15, 14:24, 27:16) piekāpās Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki".

Peiners šajā mačā laukumā bija 25 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus, bet aizmeta garām savu vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, tikdams pie 14 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvieša pārstāvētajā komandā pa 13 punktiem guva amerikānis Rejs Makalums un Nigērijas basketbolists Maikls Ēriks. Savukārt laukuma saimniekiem 19 punktus iemeta Bulgārijas naturalizētais amerikānis Dī Bosts.

Jau ziņots, ka Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta 11 punktus, bet viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" savā laukumā ar rezultātu 98:77 bez lieliem sarežģījumiem apspēlēja Spānijas klubu Grankanārijas "Herbalife", kur spēlē Anžejs Pasečņiks. Tāpat uzvaru ceturtdien guva Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas viesos ar 77:70 pārspēja citu šīs valsts vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Uzvaru ceturtdien guva arī turnīra kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas, kas viesos ar 89:65 droši apspēlēja Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes. Tikmēr citā ceturtdienas mačā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Krievijas grands Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 102:84 pārspēja vienu no sīvākajām konkurentēm Stambulas "Anadolu Efes".

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 14 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce", kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko Madrides "Real". Trešā ar 11 uzvarām 14 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par divu panākumu tiesu atpaliek Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Sestajā vietā esošā Minhenes "Bayern" guvusi septiņas uzvaras 13 mačos, sešiniekam ar septiņām uzvarām 14 spēlēs seko Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kamēr sešas uzvaras guvušas Atēnu "Panathinaikos Opap", Kauņas "Žalgiris", Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Barselonas "Lassa".

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar piecām uzvarām 14 spēlēs ir 12.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen tikusi pie viena panākuma 14 cīņās, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!