Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Žanis Peiners pirmdien guva 11 punktus Turcijas augstākās līgas mačā un kaldināja Stambulas "Dariššafaka Tekfen" komandas uzvaru.

Stambulas basketbolisti savā laukumā ar rezultātu 94:87 (20:25, 23:20, 22:17, 29:25) pārspēja Ankaras "Turk Telekom" vienību.

28 gadus vecais Peiners šajā duelī laukumā pavadīja 17 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat viņš veica divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi kļūdījās, tika pie vienas piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus.

Stambulas komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija amerikānis Džeremijs Dešons Evanss.

Ar sešām uzvarām 13 mačos "Dariššafaka Tekfen" komanda Turcijas čempionāta kopvērtējumā ir devītajā pozīcijā, kamēr līdere ar 11 panākumiem 13 cīņās ir Stambulas "Fenerbahce Beko". Labākās astoņas komandas regulārajā čempionātā nodrošinās dalību izslēgšanas spēlēs.

Peiners Stambulas vienības rindas papildināja jūnijā, parakstot līgumu pēc sistēmas 1+1.

"Dariššafaka" iepriekšējā sezonā triumfēja ULEB Eirokausā, izcīnot tiesības šajā sezonā startēt ULEB Eirolīgā. Savukārt Turcijas čempionātā "Dariššafaka" regulārajā turnīrā ieņēma sesto vietu, bet "play-off" apstājās ceturtdaļfinālā, kur atzina Stambulas "Anadolu Efes" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!