Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jau otro gadu Latvijas Basketbola savienība kopā ar domubiedriem veic plašu informatīvu kampaņu ar mērķi labāk apzināt krūts vēža problēmas un panākt, lai aizvien vairāk sieviešu laikus dotos uz krūts veselības pārbaudēm, tādējādi mazinot risku iedzīvoties nopietnās veselības problēmās. Kampaņas kulminācija būs 27.maijā, kad "Arēnā Rīga" Latvijas sieviešu valstsvienība īpašajos rozā formas tērpos aizvadīs spēli pret Lietuvas izlasi.

Kampaņas vadmotīvs ir aicinājums "Es iešu!" – es iešu un izstāstīšu savu stāstu, es iešu pārbaudīties, es iešu gājienā... Es iešu, jo, iespējams, ar savu rīcību varu glābt kādai sievietei dzīvību.

Ticot, ka ikviens no mums ar savu rīcību kampaņai var piešķirt papildu spēku, rīkotāji aicina piedalīties solidaritātes gājienā, kas startēs 27. maijā plkst.14 no Brīvības pieminekļa un noslēgsies pie Arēnas Rīga. Rīkotāsji aicina izpausties radoši un izveidot savu īpašo krekliņu noformējumu, plakātu un citu atribūtu, kas ļaus izcelties. "Jūs jau droši vien būsiet pamanījuši, ka rozā krāsa visā pasaulē oficiāli simbolizē cīņu ar krūts vēzi," norāda organizatori.

Gājiens noslēgsies ar Latvijas sieviešu valstsvienības labdarības spēli pret Lietuvas basketbola izlasi. Atjauninātajai Latvijas komandai tā būs vienīgā pārbaude savā laukumā pirms jūnija vidū paredzētā starta Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!