Foto: DELFI
Gaidīt vieglus pretiniekus no Pasaules kausa izlozes bija naivi, taču Latvijas basketbola izlasei ticis viens no iespējami skarbākajiem variantiem. Vai Kristaps Porziņģis ir gatavs komandas līdera lomai un trenera Lukas Banki kvalifikācijas turnīrā demonstrētajai maģijai iespējams turpinājums?

Sāk izklīst neskaidrību mākoņi pār šās vasaras gaidītāko notikumu Latvijas sportā – zināmas tās trīs komandas, ar kurām apakšgrupā būs jāspēkojas Latvijas izlasei, šovasar debitējot Pasaules kausa izcīņā – kā tagad zinām, Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Latvijai tas būt pirmais lielais turnīrs kopš 2017. gada, kad Eiropas čempionāta finālturnīrā komandas divpadsmitniekā bija arī Žanis Peiners, un tieši viņš šajā reizē arī viesis "Bufetē" pie Ingmāra Jurisona un Jāņa Janševica. Bijušais basketbolists, treneris, investors, pasaules apceļotājs un pat "Prometey" kluba biļešu dīleris – pieteikumus Žanim var piemeklēt daudz un dažādus, taču, neviens neiebildīs, ja teiksim – viens no inteliģentākajiem un interesantākajiem sarunas biedriem par jebkurām basketbola tēmām.

Arī šoreiz "Bufetē" ne tikai analizējām izlozes rezultātus un Lukas Banki komandas iespējas pret zvaigžņotajām Francijas un Kanādas izlasēm, bet arī izzinājām aizkulišu stāstus par Latvijas izlases sastāva komplektēšanu un notikumiem ģērbtuvē, Kristapa Porziņģa attiecībām ar valstsvienību un izredzēm palikt Vašingtonā pēc nesenās kluba ģenerālmenedžera maiņas, Lukas Dončiča vājībām, un paspējām pastrīdēties pat par pašmāju klubu basketbola šābrīža skarbajām reālijām.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!