Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē izcīnījusi iespēju kāpt uz pasaules mēroga skatuves. Kas ļāva tik strauji izmainīt rezultātu līkni, cik tālu sniedzas komandas šā brīža potenciāls, un kā atrisināsim dilemmu: sportiskie mērķi vai principi? Šķetina "Bufetes" trijnieks...

Latvijas basketbola valstsvienībai šis ir bijis fantastisks gads. Vēl tikai pirms gada mūsu sirdis trīcēja pirms divām spēlēm pret Beļģiju, augusta beigās emocijas stratosfērā cēla neticama uzvara pār turkiem, bet Lāčplēša dienas vakarā Krētā tika apzīmogots teju neticamais – Latvija pirmoreiz vēsturē spēlēs par Pasaules kausu! Pirmdienas vakarā "Arēnā Rīga" tika izcīnīta 11. uzvara pēc kārtas, oficiāli padarot Lukas Banki "bandu" par Eiropas sekmīgāko komandu šajā kvalifikācijas ciklā.

Vai treneris Banki atraidīs "preciniekus" un paliks ar Latvijas izlasi, kāpēc mums sāp galva par gaidāmo izlozi, vai pēc Riharda Lomaža savainojuma aktuāls kļuvis naturalizētā spēlētāja jautājums un kur novilkt sarkano līniju attiecībās ar FIBA – lai apspriestu šos un citus jautājumus, podkāsta "Bufete" otrās sezonas trešajā epizodē ciemiņa krēslā sēdinājām Kristapu Janičenoku – bijušo izlases kapteini un snaiperi, tagadējo LBS funkcionāru, nekronēto izlases ģenerālmenedžeri un vienkārši šīs burvīgās spēles drēbes lietpratēju.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Ingmārs Jurisons un Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify" un "Apple Podcasts" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!