Foto: AFP/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 12. decembrī, 20 punktus guva Kristaps Porziņģis, palīdzot Dalasas "Mavericks" ar 122:111 (34:29, 31:29, 30:27, 27:26) pieveikt Detroitas "Pistons".

Porziņģis nospēlēja 29:30 minūtes un ar 20 punktiem bija trešais rezultatīvākais "Mavericks" rindās. Viņa kontā vēl arī astoņas atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni un viena rezultatīva piespēle. Liepājnieks realizēja astoņus no 13 divpunktu un visus četrus soda metienus, tomēr kļūdījās piecos tālmetienos. Atrodoties viņam laukumā, "Mavericks" guva par 17 punktiem vairāk nekā pretinieki.

Latvietim šī bija jau ceturtā spēle šosezon, kurā viņš izcēlies ar vismaz 20 punktiem un trim bloķētiem metieniem, kas ir otrais labākais rādītājs NBA.

Porziņģis mača gaitā izcēlās ar četriem "slam dunk", no kuriem viens bija iespaidīgs pār "Pistons" centru Andrē Dramondu.

Porziņģis maču iesāka ar trim neprecīziem "trejačiem", taču brīdi vēlāk veica divus izgājienus līdz grozam, iekrājot jau četrus punktus. Pirmās ceturtdaļas beigās viņš tika nomainīts un laukumā atgriezās otrās ceturtdaļas vidū, taču šajās 12 minūtēs ar rezultativitāti neizcēlās. Otro puslaiku latvietis iesāka ar bumbas triecienu grozā no augšas, kuru palīdzēja izkārtot Dončičs. Nākamajās divās minūtēs liepājnieks ar diviem bloķētiem metieniem nosargāja savu grozu neskartu un līdz ceturtdaļas beigām iemeta vēl sešus punktus.

Noslēdzošās ceturtdaļas piektajā minūtē Dončičs vēlreiz lieliski piespēlēja Porziņģim, kurš ar iespaidīgu "danku" noslēdza uzbrukumu. Nepilnas trīs minūtes vēlāk viņam arī izdevās triekt bumbu grozā pāri Dramondam, savus pēdējos punktus gūstot ar šo iespaidīgo epizodi.

"Pistons" mājas spēle risinājās Meksikas galvaspilsētā Mehiko. "Mavericks" visu otro puslaiku bija vadībā, nosargājot uzvaru līdz pat beigu signālam. Pēdējās 13 spēlēs "Mavericks" tikai divreiz nav tikusi pie uzvaras, kā arī šī bija sestā uzvara pēdējās septiņās spēlēs. NBA Rietumu konferences kopvērtējumā Dalasas komanda ar 17 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem trešo vietu.

"Mavericks" rindās kārtējo reizi neapturams bija Luka Dončičs, kurš sasniedza "triple double" - 41 punkts, 12 atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles. Dončičs kļuva par pirmo basketbolistu NBA, kuram ārpus ASV vai Kanādas robežām izdevies izcelties ar "triple double".

Vēl uzvarētājiem 30 punktus guva Sets Karijs. "Pistons" sastāvā seši basketbolisti sasniedza divciparu skaitli gūtajos punktos, bet rezulutatīvākais ar 23 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija Andrē Dramonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!