Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar 18 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 134:132 pārspēja Goldensteitas "Warriors".

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 31 minūti, un viņš trāpīja četrus soda metienus (4/5), septiņus divpunktu metienus (7/15), taču aizmeta garām visus trīs tālmetienus (0/3). Latvietis izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, no kurām piecas izcīnīja uzbrukumā, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, nopelnīja vienu kļūdu un personīgo piezīmi, bet spēli noslēdza ar +/- koeficientu +3.

"Mavericks" komandā Luka Dončičs guva 42 punktus, kas ir atkārtots karjeras rekords, un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, 17 punktus guva Džošs Ričardsons, bet 16 punkti Maksi Klebera kontā. "Warriors" rindās teicamu individuālo sniegumu demonstrēja Stefs Karijs, kurš sameta 57 punktus, 22 punktus pievienoja Endrjū Viginss, bet 20 punkti Kentam Beizmoram.

"Mavericks" spēles sākumā izvirzījās vadībā ar rezultātu 18:2, un Dalasas komanda turējās vadībā līdz trešajai ceturtdaļai. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 70:64, tomēr četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām "Warriors" pārņēma vadību ar 96:95. Ceturtajā ceturtdaļā dalasieši atguva vadību un ieguva drošāku pārsvaru, bet punktu mačam pielika Klebera tālmetiens pēc Dončiča piespēles pie rezultāta 131:130.

Jau ziņots, ka ceturtdien "Mavericks" ar rezultātu 116:147 piekāpās "Warriors" basketbolistiem.

Citā mačā Rodions Kurucs nedevās laukumā Hjūstonas "Rockets" zaudējumā ar rezultātu 106:111 Sanantonio "Spurs" vienībai.

Nesūtīt Kurucu laukumā bija "Rockets" galvenā trenera lēmums.

"Rockets" rindās rezultatīvākais bija Džons Vols, kurš iemeta 27 punktus, bet 26 punktus guva Ēriks Gordons. Sanantonio labā 30 punktus guva Demārs Derouzans, kuram arī astoņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Rockets" ar 11 uzvarām un 11 zaudējumiem ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, bet četras pozīcijas zemā ierindojas Dalasas "Mavericks", kuras kontā ir desmit uzvaras un 14 zaudējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!