Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē Kristaps Porziņģis ceturtdien guva kreisās potītes traumu un nespēja turpināt maču, bet Dalasas "Mavericks" ar 115:110 pieveica NBA čempionus Losandželosas "Lakers".

Divarpusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām Porziņģis neveiksmīgi piezemējās uz kreisās kājas, dodoties pēc atlēkušās bumbas pie pretinieka groza, pagriežot potīti. Viņš tika nomainīts, tad saviem spēkiem devās uz ģērbtuvēm, bet komanda pavēstīja, ka laukumā viņš vairs neatgriezīsies. Pagaidām nav zināms, cik nopietna ir liepājnieka trauma.

Līdz traumas gūšanai Porziņģis nospēlēja nepilnas 29 minūtes, kurās guva 19 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Latvijas basketbola zvaigzne realizēja vienīgo trīspunktu metienu, piecus no desmit divpunktu un sešus no septiņiem soda metieniem.


"Mavericks" trešās ceturtdaļas izskaņā atguva vadību un to vairs neatdeva līdz mača beigām. Lai gan "Mavericks" pārsvars pēdējā ceturtdaļā ne reizi nebija lielāks par 10 punktiem, "Lakers" centieni pacīnīties par uzvaru bija neveiksmīgi.

Dalasas komandai kārtējo reizi līdera dotības apliecināja Luka Dončičs, kurš guva 30 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. "Lakers" sastāvā 29 punktus guva Kentaviuss Koldvels-Poups, Deniss Šrēders izcēlās ar 25 punktiem un 13 rezultatīvām piespēlēm, bet Andrē Dramonds guva 14 punktus un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas.

Porziņģis ceturto reizi sezonā spēlēja divas dienas pēc kārtas, jo "Mavericks" cenšas pasargāta liepājnieku no lielām slodzēm traumu riska dēļ. 2018. gada februārī Porziņģis sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, pēc kā sekoja ilgstošs rehabilitācijas process. Pagājušajā starpsezonā Porziņģim veica labā ceļgala meniska operāciju, un tādēļ viņš izlaida šīs sezonas pirmās deviņas spēles.

Šajā sezonā Porziņģis laukumā bijis 39 spēlēs, vidēji katrā gūstot 20,4 punktus un izcīnīnot 9,3 atlēkušās bumbas.

Citā mačā Milvoki "Bucks" ar Rodionu Kurucu uz rezervistu soliņa mājās pārspēja Filadelfijas "76ers" ar 124:117 (40:26, 37:34, 31:27, 16:30), sagādājot filadelfiešiem trešo zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētājiem Jannis Adetokunbo guva 27 punktus, kā arī sakrāja 16 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 24 punkti Krisa Midltona, 23 punkti Bobija Portisa rēķinā.

Viesiem 24 punktus sakrāja Džoels Embīds, 20 - Šeiks Miltons.

Sestdien komandas Milvoki tiksies atkārtoti.

"Bucks" ar 36 uzvarām 58 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!