Foto: Boston Celtics

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā otro panākumu guvusi Bostonas "Celtics", kas ar 104:84 (21:12, 42:27, 24:22, 17:23) aizvadītajā naktī uzvarēja Maiami "Heat" vienību. Uzvara ļāva "Celtics" atgūt vadību Austrumu konferences pirmās kārtas izslēgšanas spēļu sērijā ar 2-1.

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis bija viens no spēles varoņiem, gūstot 18 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un bloķējot divus pretinieku metienus. Viņa komandas biedri Džeisons Teitums un Džeilens Brauns katrs iemeta pa 22 punktiem. Teitumam arī 11 atlēkušās bumbas.

Porziņģis spēlēja 27 minūtes un 25 sekundes un realizēja divus no četriem divu punktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņš arī atzīmējās statistikā ar piecām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu pārtvertu piespēli, diviem bloķētiem metieniem, nopelnīja trīs piezīmes un noslēdza maču ar +/- rādītāju +12.

Latvietim izdevies reabilitēties par ārkārtīgi neveiksmīgo iepriekšējo šīs sērijas maču, kurā viņš no spēles realizēja tikai vienu metienu un "Celtics" piedzīvoja zaudējumu.

Mājiniekiem Bems Adebajo guva 20 punktus, bet Nikola Jovičs un Tailers Hero pievienoja pa 15 punktiem.

Sērijas turpinājumā "Celtics" paredzēts vēl viens mačs viesos 29. aprīlī, bet 1. maijā spēlē notiks Bostonā, bet, ja sērijā būs nepieciešamas vairāk par piecām cīņām, tās notiks 3. maijā viesos un 5. maijā "Celtics" laukumā.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies Klīvlendas "Cavaliers" vai Orlando "Magic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!