Foto: F64

Ukrainas klubs Slobožanskas "Prometey" sestdien Tallinā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) finālā pārspēja "VEF Rīga" un izcīnīja čempiontitulu.

"Prometey" ar rezultātu 77:62 (20:21, 24:16, 22:14, 11:11) guva panākumu pār "VEF Rīga", neļaujot rīdziniekiem kļūt par čempioniem otro gadu pēc kārtas.

Pirmajā ceturtdaļā minimālu viena punkta pārsvaru izdevās iekrāt "vefiešiem", taču otrajā ceturksnī vadību pārņēma "Prometey" un puslaika pārtraukumā devās ar +7,

Savukārt trešajā ceturtdaļā "Prometey" ātri vien sakrāja piezīmju normu, tomēr tas netraucēja Ukrainas vienībai turpināt palielināt pārsvaru, kas pirms izšķirošās ceturtdaļas bija jau 15 punkti, Ukrainas komandai nosargājot pārsvaru līdz mača beigām.

Uzvarētāju rindās Džans Klavels ar 21 punktu bija rezultatīvākais, bet Ondržejs Balvīns pievienoja 14 punktus un desmit atlēkušās bumbas, sakrājot "double-double".

Rīgas komandā Kristers Zoriks guva 21 punktu, kamēr ar 13 punktiem izcēlās Elaidža Klerenss.

Piektdien pusfinālos "VEF Rīga" ar 83:65 bija pārāka par Tallinas vienību, bet Slobožanskas "Prometey" ar 89:67 pārspēja "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

"VEF Rīga" ar 24 uzvarām 30 spēlēs turnīra tabulā ieņēma trešo vietu, bet ULEB Eirokausa astotdaļfināliste "Prometey" pamatturnīrā ar 29 panākumiem bija pirmā.

Ceturtdaļfinālā rīdzinieki ar 2-0 pārspēja Raplas "Avis"/"Utilitas", bet "Prometey" ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja, ar 2-1 pārspējot Ronalda Zaķa pārstāvēto "Viimsi".

Abās pamatturnīra spēlēs ar 81:71 un 92:73 pārāki bija Rīgā bāzētā Ukrainas kluba basketbolisti, taču viņu kaujasspējas ir ietekmējuši pēdējā laika savainojumi, kuru dēļ piektdien nevarēja spēlēt Delenta Stīvenss, Keilebs Agada un Deivids Džons Kenedijs, bet sestdien pēc pusfinālā gūta savainojuma nevarēja spēlēt komandas kapteinis Deniss Lukašovs.

Jau ziņots, ka cīņā par bronzas godalgām Nikolaja Mazura vadītā "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" ar 63:60 (14:8, 20:16, 10:21, 19:15) pārspēja Mārtiņa Meiera un Zigmāra Raimo pārstāvēto Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!