Foto: F64

Basketbola klubam "Ventspils" uz laiku līdz decembrim pievienojies Latvijas izlases spēlētājs Rihards Kuksiks, vēsta kluba mājas lapa.

Basketbolists trešās pozīcijas spēlētāja postenī aizstās Kristapu Janičenoku un Māri Gulbi, kuri šobrīd aizvada rehabilitāciju pēc gūtām traumām.

28 gadus vecais un 197 cm garais Rihards Kuksiks karjeras lielāko daļu aizvadījis ārzemju klubos. Pēc Arizonas valsts universitātes absolvēšanas latviešu basketbolists spēlēja Spānijas augstākās līgas klubos "Valencia Basket" un Sansebastjanas "Lagun Aro".

2013. gadā viņš kļuva par Ukrainas čempionu Kijevas "Budiveļņik" komandā, bet 2014. gada janvārī pievienojās "VEF Rīga" komandai. LBL 2013./2014. gada sezonas finālsērijas piektajā spēlē pret ventspilniekiem Kuksiks salauza kreiso roku, un pēc atgūšanās no traumas pievienojās citam Latvijas klubam – BK "Jēkabpils".

2014./2015. gada sezonu Kuksiks noslēdza Krievijas klubā "Ņižņij Novgorod", kas spēlēja Eirolīgā. Kuksiks Eirolīgā aizvadīja septiņas spēles, vidēji gūstot 8,4 punktus.

2015. /2016. gada sezonas sākumā Kuksiks pievienojās Rumānijas klubam "Pitešti BMC U", bet novembrī pārcēlās uz Itālijas augstākās līgas klubu Varēzē "Openjobmetis", kur kopā ar komandu spēlēja FIBA Eiropas kausa finālā.

Kuksiks ir bijis Latvijas nacionālo izlašu U16, U18 un U20 spēlētājs, kā arī vairākkārt pārstāvējis vīriešu Latvijas nacionālo izlasi.

Rihards Kuksiks ventspilnieku formas tērpā laukumā dosies jau šīs nedēļas nogalē Valmierā, kur BK "Ventspils" piedalīsies Triobet BBL CUP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!