Foto: LETA
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases spēlētāja Sabīne Niedola pēc Serbijā notikušā Eiropas čempionāta atrodas gūto punktu un izcīnīto atlēkušo bumbu rādītāju labāko spēlētāju desmitniekā.

Čempionāta astoņās spēlēs Niedola vidēji guva 12,9 punktus, šajā rādītājā ieņemot 10.vietu, kamēr līdere ar 16,6 vidēji gūtiem punktiem ir ukrainiete Alīna Jagupova.

Niedola ir vienīgā Latvijas pārstāve rezultatīvāko spēlētāju pirmajā divdesmitniekā.

Izcīnīto atlēkušo bumbu sarakstā septīto vietu ar 9,8 bumbām vidēji ik spēlē ieņem Kristīne Vītola, Niedola ar 9,1 atlēkušo bumbu ir desmitajā vietā; līdere ar 13,9 atlēkušajām bumbām vidēji ik mačā ir lietuviete Monika Grigalauskite.

Niedola ar 2,9 rezultatīvām piespēlēm šajā rādītājā čempionātā ieņēma astoto vietu, bet pieļauto kļūdu statistikā labāko sešiniekā atrodas uzreiz divas Latvijas izlases spēlētājas - Vītola ar vidēji 4,1 kļūdu ir ceturtajā vietā, bet sestā ar vidēji četrām kļūdām ir Anete Kiršteine.

Ar vidēji katrā spēlē laukumā pavadītajām 30,8 minūtēm Niedola šajā rādītājā ieņem 12.pozīciju.

Tikmēr Vītola kļuva par čempionāta trešo precīzāko punktu guvēju, pretinieču grozus apdraudot ar 47,1 procenta precizitāti, kamēr Niedola šajā rādītājā ierindojās piektajā pozīcijā, metot ar 46,8 procentu precizitāti.

Visbeidzot, Vītola ar 1,5 bloķētiem metieniem ik spēlē šajā rādītajā ieņēma trešo vietu.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase cīņā par 11.vietu sestdien ar 67:76 zaudēja Lietuvai.

Iepriekš pusfināla spēlē par 9.-12.vietu Latvijas izlase piektdien ar 51:64 piekāpās Turcijas vienaudzēm.

Kā ziņots, čempionāta otrajā posmā Latvijas basketbolistes spēlēja F grupā, kuras noslēguma kopvērtējumā ar vienu uzvaru piecos mačos ieņēma piekto vietu. Pirmās kārtas spēlē Latvijas izlase ar 62:75 piekāpās Francijai, otrās kārtas spēlē latvietes ar 67:58 pieveica Nīderlandes vienaudzes, bet izšķirošajā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 61:70 zaudēja Itālijas valstsvienībai.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru trijās spēlēs, tāpēc otro posmu sāka ar diviem zaudējumiem. Pirmā posma pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 46:67 smagi piekāpās Spānijai, otrajā kārtā ar 64:71 zaudēja Lielbritānijas vienaudzēm, bet trešajā mačā ar 49:43 pieveica Slovākiju.

Pēc trijām kārtām otrajā posmā pa četrām labākajām A un B grupas komandām iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā, bet piektajā un sestajā vietā palikušās izlases turpināja cīņu par 9.-12.vietu.

Jau vēstīts, ka par čempionēm tika kronētas Spānijas basketbolistes, kas finālspēlē svētdien ar 62:53 uzvarēja pagājušā gada turnīra spēcīgāko vienību Krieviju.

Kā ziņots, pagājušā gada čempionātā, kas risinājās Liepājā, Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja bronzas godalgas. Pie trešās vietas Eiropas čempionātā Latvijas U-20 izlase tika divus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!