Leģendārais lietuviešu basketbolists Olimpiskais čempions un seškārtējais labākais Eiropas basketbolists Arvīds Sabonis pozitīvi vērtē Latvijas un Lietuvas sadarbību basketbolā, gan norādot, ka latviešiem tā ir izdevīgāka nekā lietuviešiem.

"Domāju, tā ir svarīga visiem. Jāspēlē, tikai ar treniņiem nepietiek. Varbūt jums sadarbība ir izdevīgāka, mums mazāk, taču arī lietuviešiem nepieciešams iepazīt Latvijas basketbolu. Tas pats ir spēkā Latvijā.," intervijā "basket.lv" izteicies Sabonis.

Leģendārais lietuviešu basketbolists izteicies, ka čempionātā, kas notiks mūsu kaimiņvalstī, Latvijas izlasei varētu būt lielāks atbalsts. "Tas ir līdzīgi kā Eirovīzijā, kad draugs atbalsta draugu," viņš teica. "Tāpat notiek basketbolā, jo esam kaimiņi, kuri viens otru atbalstījuši ne reizi vien."

"Vieglas spēles ar latviešiem bija ļoti reti, īpaši, kad spēlējām Rīgā. Basketbols bija ātrs, jums spēlēja Valters, kurš ar savu stilu pamainīja spēli Padomju Savienībā," savas tikšanās ar Latvijas komandām atceras Sabonis, uzteicot arī tagadējo Latvijas izlases treneri Aināru Bagatski. "Ļoti gudrs spēlētājs, ar labu roku metienam, snaiperis. Viņš ir jauns treneris, kuram viss vēl priekšā."

Sabonis, kurš pērn rudenī tika iekļauts basketbola Slavas zālē un kļuva par 2011. gada Eiropas čempionāta vēstnieku, joprojām ir cieši saistīts ar Lietuvas basketbolu: "Pārsvarā strādāju "Žalgirī" un savā basketbola skolā," viņš pastāstīja.

Tieši no Saboņa rokas Eiropas čempionāta izlozē Latvija izlozē iekļuva B grupā, kurā spēlēs kopā ar Serbiju, Franciju, Itāliju, Izraēlu un Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!