Foto: LETA

Krievijas komanda Volgogradas "Krasnij oktjabr" piektdien izcīnīja panākumu VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta B apakšgrupas spēlē, vēl vairāk samazinot Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Aizvadītajā mačā "Krasnij oktjabr", kurā par galvenā trenera palīgu strādā latviešu speciālists Ēriks Visockis, ar rezultātu 80:75 (19:16, 27:14, 15:20, 19:25) savā laukumā uzveica Baltkrievijas vienību Minskas "Cmoki".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 gūtajiem punktiem bija amerikānis Vons Veifers, bet pa 16 punktiem sameta Villijs Dīns un savulaik "Ventspils" komandā spēlējušais Bernards Kings, kurš turklāt arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un pievienoja 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Cmoki" sastāvā ar 16 punktiem izcēlās Branko Mirkovičs.

Līdz ar to apakšgrupas kopvērtējumā tagad "Krasnij oktjabr" ar septiņiem panākumiem 17 spēlēs ieņem sesto vietu, bet no tās par uzvaras tiesu atpaliek "VEF Rīga". Lai Latvijas čempioni kvalificētos izslēgšanas spēlēm, viņiem jācer, ka Volgogradas klubs savā pēdējā mačā svētdien zaudēs ievērojami novājinātajai Ukrainas vienībai Mariupoles "Azovmaš", ko atstājuši visi leģionāri, bet pēc tam pašiem pirmdien būs jāuzvar Kazahstānas klubs "Astana" ar latvieti Jāni Blūmu ierindā.

VTB Vienotās līgas regulārajā čempionātā katra komanda savā grupā aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

VTB līgas pērnajā regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 nācās piekāpties bijušā trenera Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!