Foto: FIBA

Latvijas basketbolistu Mārča Vītola un Ojāra Siliņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers, trešdien Ostendē cieta zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē.

Tallinas komanda izbraukumā piekāpās Ostendes "Filou", kas bija pārāka ar 99:66 (25:22, 24:12, 26:16, 24:16).

Katrs no Latvijas basketbolistiem izcēlās ar vienu precīzu tālmetienu.

Siliņš laukumā bija 16 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem trīspunktu metieniem, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, vienu reizi pārkāpa noteikumus un beidza spēli ar efektivitātes koeficientu septiņi, sakrājot negatīvu +/- rādītāju (-15).

Savukārt Vītols laukumā pavadītajās 11 minūtēs un piecās sekundēs realizēja vienu no pieciem tālmetieniem, kam pievienoja vienu atlēkušo bumbu, divas rezultatīvas piespēles, pa vienai kļūdai un pārtvertai bumbai, kā arī divas personiskās piezīmes. Spēles gaitā viņš sakrāja negatīvu +/- rādītāju -8 un efektivitātes koeficientu viens.

Tallinas vienībā rezultatīvākais bija Rauno Nurgers, kurš guva 14 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Uzvarētāju komandā ar 26 punktiem izcēlās Levijs Rendolfs.

Latviešu pārstāvētā vienība aizvadījusi četras spēles, kurās izcīnījusi vienu uzvaru, un pašlaik ieņem pēdējo vietu F apakšgrupā.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!