Foto: LETA

Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš svētdien Sanktpēterburgā guva sešus punktus Vienotās līgas spēlē, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Tallinieši savā pirmajā līgas spēlē šosezon viesos ar rezultātu 60:75 (11:22, 18:14, 15:20, 16:21) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai.

Siliņš laukumā pavadīja 19 minūtes un trīs sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem tālmetieniem. Tāpat viņa kontā pa vienai atlēkušajai bumbai un bloķētam metienam, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums pretiniekam un efektivitātes koeficients seši.

Mārcis Vītols nebija iekļauts pieteikumā.

Rezultatīvākais viesu rindās ar 15 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Džekuāns Lūiss, bet mājinieku rindās 16 punktus guva Billijs Beirons.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021.gada līgas sezona beidzās ar Jāņa Strēlnieka pārstāvētās Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Uniks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!