Foto: LETA

Teicami debijas spēli Nursultanas "Astana" rindās pirmdien aizvadīja Latvijas izlases basketbolists Ojārs Siliņš, kurš palīdzēja savai un Mārtiņa Meiera pārstāvētajai Kazahstānas komandai VTB Vienotajā līgā ar 89:88 pieveikt Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki".

"Astana" pēdējā ceturtdaļā divreiz bija 13 punktu pārsvars, bet tad "Himki" sadeldēja pārsvaru un priekšpēdējā minūtē panāca 88:84. Taču tad pret Siliņu tika pārkāpti noteikumi, izpildot trīspunktu metienu, un latviešu basketbolists aukstasinīgi iemeta visus trīs sodiņus.

Spēles izskaņā Siliņš teicami nospēlēja arī aizsardzībā, bet uzvaru "Astana" nodrošināja Adonisa Tomasa divpunktu metiens 15 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Siliņš mačā kopā guva 17 punktus, būdams komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs. Viņš realizēja vienu no diviem divpunktu, četrus no septiņiem trīspunktu un visus trīs jau pieminētos soda metienus. Vēl Siliņa kontā trīs atlēkušās bumbas un viena pārtverta piespēle.

Siliņa komandas biedrs Meiers guva sešus punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

"Himki" rindās pirmo maču pēc Covid-19 izārstēšanas aizvadīja Timma, kurš guva trīspunktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bet Bertāns spēli noslēdza ar pieciem gūtiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!