Foto: F64

Latviešu basketbolists Armands Šķēle atzīst, ka pēdējo divu mēnešu laikā laukumā nedaudz zaudējis pārliecību par saviem spēkiem.

Kā ziņots, VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) A apakšgrupas mačā trešdien Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo" ar 89:103 (19:30, 21:25, 23:28, 26:20) izbraukumā piekāpās Latvijas spēcīgākajai komandai "VEF Rīga".

"Fiziski jūtos labi, taču pārliecību par saviem metieniem un darbībām laukumā laikam esmu mazliet pazaudējis," pēc cīņas izteicās Šķēle. "Sezonas sākumā viss bija kārtībā, bet nezinu vai šajā komandā izdosies normāli paspēlēt. Pēdējo divu mēnešu laikā ne viss notiek tā, kā es to pats vēlētos. Tas gan attiecas tikai uz manu sniegumu laukumā, jo sadzīves ziņā man pret sadzīvi Igaunijā nav nekādu pretenziju."

Zīmīgi, ka līdzīgi pēcspēles preses konferencē par latvieti teica arī "Kalev/Cramo" galvenais treneris Aivars Kūsmā.

"Treniņos Šķēle atdod 110%, bet viņa pārliecība pēdējā laikā ir zudusi un metienu realizācijas procents ir zems," stāstīja Kūsmā. "Pamazām tomēr sākas izšķirošās spēles. Vēl viņam tiks dots laiks, bet, ja šādi turpināsies, man būs jāizdara savi secinājumi. Par nākamo sezonu un Šķēles palikšanu komandām neko vēl pateikt nevaru, taču viņam vajadzētu spēt šajā komandā spēlēt labi, jo stils ir viņam piemērots."

Arī pats Šķēle atbildēja ļoti izvairīgi vai vēlētos turpināt "Kalev/Cramo" vienībā, kaut līgums viņam noslēgts arī uz nākamo sezonu. Latvietis uzsvēra, ka daudz kas izšķirsies sezonas atlikušajos divos mēnešos.

Vaicāts, vai Šķēle nākotnes ziņā dotu priekšroku spēlēšanai Latvijā vai atkārtotiem mēģinājumiem iekārtoties kādā ārzemju klubā, latvietis norādīja, ka spēlēšana savu skatītāju priekšā allaž ir labākais iespējamais variants.

Kā ziņots, VTB VBL A apakšgrupā "Kalev/Cramo" ar tikai vienu panākumu 14 mačos kopvērtējumā atrodas pēdējā, devītajā, pozīcijā, kurā arī pabeigs turnīru.

"Spēlei ar "VEF Rīga" īpaši negatavojāmies, jo galvenie turnīri tagad mums ir Igaunijas čempionāts, kā arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēles," Šķēle arī atgādināja, ka Tallinas vienībai nevarēja palīdzēt pamatcentrs Bamba Fols.

Tikmēr BBL elites divīzijā "Kalev/Cramo" komanda jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, kur atkal var sanākt spēkoties ar "VEF Rīga".

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Šķēle "Kalev/Cramo" komandā pavadīja sezonas otro daļu, ne tikai palīdzot Tallinas vienībai uzvarēt Igaunijas čempionātā, bet arī kļūstot par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!