Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien Barselonā guva divus punktus "Barcelona" uzvarā ULEB Eirolīgas 23. kārtas spēlē.

Barselonieši mājās apspēlēja Vilērbānas ASVEL ar rezultātu 84:71 (28:17, 17:13, 23:20, 16:21).

Šmits spēlēja 12 minūtes un četras sekundes, grozā trāpot vienīgo divpunktu metienu, kuru viņš realizēja ceturtajā ceturtdaļā pēc izcīnītas atlēkušās bumbas uzbrukumā.

Valmierietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi pārķēra bumbu, sakrāja divas personiskās piezīmes un izprovocēja vienu piezīmi pretiniekam, kā arī spēli beidza ar efektivitātes koeficientu divi.

"Barcelona" komandā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Nikolass Laprovitola, bet Nikola Mirotičs guva 16 punktus un sakrāja septiņas atlēkušās bumbas. Spānijas klubs ceturtajā ceturtdaļā tika pie 25 punktu liela pārsvara (84:59), bet pēdējo piecu minūšu laikā neguva punktus.

Viesiem 20 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Jusufa Fals, bet 17 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Elī Okobo.

"Barcelona" ar 17 uzvarām 22 mačos ieņem otro vietu turnīra tabulā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!