Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits trešdien bija otrais rezultatīvākais "Barcelona" komandas rindās, Spānijas klubam uzvarot ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu mačā.

"Barcelona" izbraukumā ar rezultātu 75:66 (26:17, 23:14, 10:18, 16:17) pārspēja Minhenes "Bayern" vienību. Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2-1.

Šmita atzīstamais sniegums bija viens no galvenajiem iemesliem, kas ļāva "Barcelona" komandai otrajā ceturtdaļā vairākkārt sasniegt 19 punktu pārsvaru. Valmierietis ar trāpīgu spēli soda laukumā šajā ceturtdaļā guva astoņus punktus, kā arī atdeva skaistu rezultatīvu piespēli Brendonam Deivīsam.

Mājinieki ar ļoti agresīvu spēli aizsardzībā trešās ceturtdaļas izskaņā starpību sadeldēja (59:49). Taču pēdējās ceturtdaļas ievadā viesi veica izrāvienu, kuru ar diviem punktiem pēc skaistas Dantē Eksama piespēles uzsāka tieši Šmits. Tam sekoja 11 pēc kārtas gūti punkti Nikolas Mirotiča izpildījumā, pārsvaram sasniedzot 72:56. "Bayern" komanda mazliet pietuvojās, bet "Barcelona" vienības vadību nopietni neapdraudēja.

Šmits laukumā pavadīja 21:24 minūtes, kurās atzīmējās ar 12 punktiem (5/6 divpunktu metienos, 2/2 soda metienos), piecām atlēkušajām bumbām un divām izcilām rezultatīvām piespēlēm.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Nikola Mirotičs, bet "Bayern" labā 17 punktus sakrāja Vladimirs Lučičs, kuram ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem piebalsoja Augustīns Rubits.

Sērijas ceturtā spēle piektdien norisināsies Minhenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!