Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien piedzīvoja aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols, jo tā savā laukumā ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Kazahstānas klubam Astanas "Baris".

Tikmēr "Lada" komandu pārstāvošais vārtsargs Edgars Masaļskis šajā mačā palika uz rezervistu soliņa.

Mača rezultātu 15.minūtē atklāja "Baris" hokejists Maksims Hudjakovs, turklāt otrās trešdaļas sākumā Naidžels Douss panāca jau 2:0. Tiesa, Toljati komandas hokejistiem izdevās īsā laikā atgūties, jo nepilnu divu minūšu laikā otrajā periodā pa vārtiem guva Antons Šenfeļds un Ņikita Filatovs.

Pamatlaika turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, bet pagarinājuma otrajā minūtē uzvaras vārtus "Baris" labā iemeta Douss.

Sotnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 47 sekundes, kas bija ilgākais spēles laiks komandā, un veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem.

Masaļskis "Lada" sastāvā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās vien šajā nedēļā, tiekot pie diviem panākumiem. Sestdienas mačā Toljati kluba vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 17 no 30 "Baris" raidījumiem.

Zaudējumu sestdien piedzīvojusi arī Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 1:4 (0:1, 1:0, 0:3) piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv".

Mājinieku labā ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Brendons Kozuns.

Kulda šajā mačā nospēlēja 20 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa pretinieku vārtiem.

"Lokomotiv" šis ir jau sestais panākums pēdējās septiņās spēlēs.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 67 punktiem 27 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet "Jokerit" ar 37 punktiem 26 mačos ir devītajā vietā. Tikmēr Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 25 mačos ir vājākā ne tikai Rietumos, bet arī visā KHL čempionātā. Rīdziniekus no astotās vietas, kas nodrošina iespēju sacensties Gagarina kausa izcīņā, šķir 22 punkti.

Savukārt Austrumu konferencē līdere ar 58 punktiem 29 spēlēs ir "Ak Bars", bet "Admiral" ar 40 punktiem 25 cīņās ir piektā. Savukārt "Lada" ar 36 punktiem 26 mačos ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!